Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 25 juni 2022 @ 09:23 door Travelboy , 1207 keer bekeken

Door een schietpartij bij een nachtclub in de Noorse hoofdstad Oslo zijn twee mensen om het leven gekomen en negentien gewonden gevallen, meldt de politie. Drie gewonden zijn er ernstig aan toe en worden in het ziekenhuis behandeld.

 

 

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden rond 1.15 uur meerdere schoten afgevuurd vlak buiten de London Pub, een gay nachtclub in het centrum van Oslo. Een ooggetuige zei tegen de Noorse krant Dagbladet dat hij ‘15 tot 20 schoten’ hoorde, waarop paniek ontstond en mensen begonnen te rennen. De mensen stonden voor de schoten werden afgevuurd in de rookruimte vlak buiten de club.

 

Kort na het incident is in de buurt van de schietpartij met hulp van omstanders een persoon aangehouden, meldt de politie, die zegt de man te kennen. Een verslaggever van de Noorse publieke zender NRK die ter plaatse was, zei dat de man een wapen uit een tas pakte en begon te schieten. 

 

Veel is nog onduidelijk. Zo gist de politie nog altijd naar het motief van de schutter en zou hij ook op twee andere plaatsen, maar in dezelfde uitgaansstraat, hebben geschoten. De politie heeft de woning van de arrestant doorzocht en er twee vuurwapens gevonden. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat de schutter alleen handelde.

 

De London Pub is een in Noorwegen beroemde nachtclub voor homo’s. Dit weekend wordt op verschillende plaatsen in Oslo de Pride gevierd.

 

 

 



Reacties

  • kelvin070
    dinsdag 28 juni 2022, 02:44

    nou de Nederlandse media is het alweer vergeten... wel in AD en Volkskrant. Telegraaf vond de gearresteerde Nederlanders op de verboden Pride in Turkije belangrijker...verder hoor en lees je weinig er over

  • Travelboy
    zondag 26 juni 2022, 12:20

    En weer religieus fundamentalisme. In Orlando Christelijk in Oslo Islamitisch

  • CyberSimon
    zaterdag 25 juni 2022, 22:07

    Vreselijk, het doet me weer denken aan de schietpartij in Orlando in 2016 

  • Travelboy
    zaterdag 25 juni 2022, 09:36

    RIP

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.