Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 01 augustus 2022 @ 00:01 door Travelboy , 1249 keer bekeken

Vind je het niet altijd even makkelijk om op andere mensen af te stappen en er gezellig mee te kletsen maar ben je wel serieus op zoek naar nieuwe vrienden of een partner? Dan is er tegenwoordig een prima alternatief: online datingsites of datingsapps. Een bekend voorbeeld van een datingapp en site is Tinder. We hebben eens gekeken wat de belangrijkste punten zijn bij Tinder zodat je weet wat je ervan verwachten mag.

 

tinder

 

Als je het aan ons zou vragen, dan zouden we jou graag doorverwijzen naar een andere app. Een app met méér Nederlandse mannen én meer kans op succes. Welke app dat is? 

BEKIJK WELKE APP DIT IS

 

Voor wie is Tinder?

 

Tinder is een datingplatform dat bedoeld is voor iedereen die single is. Het maakt daarbij niet uit welke voorkeur je hebt of hoe je geaard bent. Iedere hetero, maar ook iedere gay, bi, transgender of queer, is welkom bij Tinder. Zolang je op zoek bent naar iemand om leuke dingen mee te ondernemen, met anderen wilt chatten en zelfs wanneer je een relatie wilt, ben je er aan het juiste adres.

 

Tinder is met name bedoeld voor singles tussen de 18 en 25 jaar maar als je een andere leeftijd hebt, mag je er natuurlijk ook gerust eens een kijkje nemen. Er zijn voor (zeker oudere) singles overigens ook apps waar je een beter passend aanbod bij jouw leeftijd vindt. Om de app van Tinder te mogen downloaden en gebruiken moet je minimaal 18 zijn.

 

“All-Inclusive, All the Time” – Tinder

 

Hoe werkt het?

 

Tinder werkt door middel van swipen naar links of naar rechts. Als je iemand leuk vindt, swipe je naar rechts en zo niet, dan swipe je naar links. Dit is de eerste datingapp waarmee dit gedaan kon worden en het is natuurlijk zo simpel als wat. Dit maakt Tinder ook voor nagenoeg iedereen toegankelijk en het is bijzonder gebruiksvriendelijk. Swipen jullie allebei naar rechts? Dan is er een match en kan het chatten met elkaar beginnen.

 

Er moet wel vanaf twee kanten toestemming worden gegeven om contact te leggen want anders gaat het feestje niet door. Tinder heeft tal van extra en speciale functies waarover je meer op de website kunt vinden en al doende maak je er kennis mee en kun je deze eenvoudig gebruiken.

 

Registreren, inloggen en profiel aanmaken

 

Om van Tinder gebruik te kunnen maken, moet je je eerst registreren. Tinder heeft hier een prima handleiding voor maar het wijst zichzelf. Daarna kun je inloggen op je account via Facebook, Google of met een telefoonnummer. Daarna kun je een profiel aanmaken. Hieraan zijn specifieke regels verbonden maar het is zaak zo snel mogelijk een uitgebreid en net profiel aan te maken dat je voorziet van een profielfoto. Daarna kan het zoeken en swipen bij Tinder beginnen.

 

tinder app

 

Wat kost het?

 

Je kunt bij Tinder gebruik maken van de app of website. De app downloaden of je inschrijven en inloggen via de website is gratis. Je kunt gratis gebruik maken van de volgende functies op Tinder:

 

  • Profiel aanmaken
  • Swipen
  • Chatten
  • Matchen
  • 1 Superlike per maand
  •  

Als je van meer functies gebruik wilt maken, kies je voor het afsluiten van een betaald abonnement of eenmalige betalingen voor bepaalde zaken zoals een Superlike of een Boost. Met een Superlike (die je in diverse aantallen kopen kunt) kun je bij iemand naar rechts swipen en daarbij als extra aangeven dat je iemand heel erg leuk vindt. Met een Boost zorg je dat je eigen profiel een half uur lang tussen de topprofielen komt te staan en veel bekeken wordt. Je krijgt bij een abonnement 1 Boost per maand maar je kunt ze ook per stuk kopen.

 

Verschillende abonnementen

 

Je kunt bij Tinder kiezen voor het afsluiten van de volgende betaalde Premium abonnementen:

 

  • Tinder Plus
  • Tinder Gold
  • Tinder Platinum
  •  

Hoe duurder het abonnement, des te meer functies je krijgt. Je kunt een abonnement afsluiten voor één, zes of twaalf maanden. Hoe langer het loopt, des te minder je per maand betaalt. Op de website van Tinder vind je alle informatie over de verschillende abonnementen dus kijk daar zeker even welk het beste bij jou past.

 

App en website

 

Tinder is zowel als datingapp als via de website te gebruiken. De app is beschikbaar in 40 talen en wordt wereldwijd gebruikt. In Nederland staat de app op de eerste plaats van alle beschikbare datingsapps. De app kun je downloaden in de App Store en via Google Play en is voor nagenoeg elk mobiel device geschikt.

 

apple app storegoogle play store

 

 

Betrouwbaarheid en privacy

 

Tinder heeft een betrouwbare website waarop je kunt inloggen en waar je zeker kunt zijn dat je gegevens veilig zijn. Tinder besteedt heel veel aandacht aan veiligheid, ook op de app. Zo kun jij er als gebruiker op rekenen dat je veilig kunt chatten, berichtjes kunt sturen en dat je profiel niet in verkeerde handen terecht komt. De profielfoto wordt aan verificatie onderworpen om fake profielen tegen te gaan. Krijgt een profiel een blauw vinkje? Dan weet je dat je met een echt persoon en niet met bedrog te maken hebt.

 

Over Tinder

 

Tinder is in 2012 opgericht en werd als eerste op de campussen in de Verenigde Staten ingezet om contacten te kunnen leggen via een mobiele telefoon. Het succes was overweldigend en tegenwoordig wordt er massaal, echt overal ter wereld, gebruik gemaakt van de app en website om nieuwe mensen te ontmoeten. Het aantal downloads en matches is enorm en de kans dat je leuke mensen ontmoet is groot. Tinder behoort nu tot de Match Group die nog meerdere datingapps en -sites onder zijn vleugels heeft.

 

Tinder is prima geschikt om je sociale netwerk mee uit te breiden, andere mensen te ontmoeten (bij je in buurt maar ook als je ergens op reis bent of werkt) dus de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Iedere single is welkom bij Tinder (er zijn niet voor niets zoveel mensen die er gebruik van maken) dus ook als je gay bent, kun je er terecht om andere mensen te leren kennen. Ook mensen die dezelfde overtuiging als jij hebben.

 

Wat dat betreft is Tinder zeker een aanrader als het om datingsapps gaat. Ze hebben een naam hoog te houden maar doen dat ook echt. Het werkt eenvoudig en swipen heb je zo onder de knie, dus wie weet hoeveel leuke mensen jij tegenkomt. Tinder maakt gebruik van vrij strikte huisregels waar je je aan moet houden maar dit zorgt er tevens voor dat je gegevens veilig zijn en je er echt leuke dingen kunt doen en mensen kunt ontmoeten.

 

REVIEW

Tinder

8SCORE

Tinder is een platform voor iedereen die wil socializen, daten en vrienden maken. Het is zowel voor hetero's als voor de LHBTQ-gemeenschap en beschikbaar via de iOS- en Android-app alsook via de webversie.

VOORDELEN

  • Ook voor vrienden maken
  • Gebruiksvriendelijke app

NADELEN

  • Niet helemaal gratis
  • Slechte reputatie

REVIEW BREAKDOWN

  • Onze beoordeling8
     
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.