Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 28 november 2022 @ 08:16 door Travelboy , 1623 keer bekeken

FC Twente krijgt geen officiële LHBTIQ+-supportersvereniging. Algemeen directeur van de voetbalclub Paul van der Kraan zat gistermiddag om tafel met de oprichter van de supportersvereniging, Ben Hof-Meijer. De partijen beloven later met een gezamenlijk statement te komen. Eén ding staat wel vast: een officiële roze supportersvereniging 'past niet in het clubbeleid van supportersverenigingen'.
 
Afbeelding ter illustratie
Aanleiding van de gesprekken waren homofobe spreekkoren tijdens een wedstrijd van FC Twente afgelopen oktober. De FC Twente-fan richtte daarom een roze supportersvereniging op, een supportersvereniging die volgens hem openstaat voor iedereen.
 

Nieuwe ideeën

 

FC Twente is minder gecharmeerd van het initiatief. Volgens de club gaat de vereniging juist tegen de richtlijnen van inclusiviteit in, door potentiële leden 'uit te sluiten op basis van etniciteit, genderidentiteit, religie of seksuele voorkeur'.
 
De twee partijen lijken elkaar desalniettemin toch te vinden. Komende weken gaan ze met elkaar om tafel om "nieuwe ideeën" te bedenken. Om wat voor ideeën dit zou kunnen gaan, willen ze nog niet kwijt.
 

Gesprek

 

"Het gesprek van gisteren is succesvol verlopen", zegt een woordvoerder van FC Twente. Ook Roze Ros-oprichter Ben Hof-Meijer zegt positief terug te kijken op het gesprek. Hij laat op de Facebookpagina van het Roze Ros weten dat de gesprekken een 'positieve ontwikkeling zijn voor de homo-emancipatie en- acceptatie'.
 
 
Bericht Facebook Roze Ros



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.