Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 17 februari 2022 @ 00:33 door Travelboy , 1892 keer bekeken

Een eerste poging van de Russische regering om één van de grootste organisatie het Russische LGBT Netwerk te verbieden is mislukt. De regering wilde dat via gerechtelijke weg afdwingen omdat de LGBTQ-rechtenorganisatie volgens hen “LGBT ideologieën verspreidt die ingaan tegen de traditionele waarden”. De rechtbank van Sint-Petersburg verwierp de klacht van het Russische Ministerie van Justitie. 

 

Tanya Lokshina van Human Rights Watch Europa en Centraal Azië, verwacht dat de Russische autoriteiten de rechtbank gaan vragen om de zaak toch te behandelen. “Het is goed nieuws voor de onmiddellijke toekomst”, zo reageerde Tanya op het nieuws dat de rechtbank de aanklacht tegen de groepering had verworpen. “Hun eerste stap heeft gefaald, maar ik denk niet dat ze het gaan opgeven omdat het tegelijkertijd gebeurd met de zeer verontrustende trend die momenteel  aan de gang is waarbij onafhankelijke stemmen in Rusland het zwijgen worden opgelegd.”

 

Volgens Lokshina zijn journalisten en LGBTQ activisten steeds vaker het doelwit van zulke intimidatiepogingen van de Russische autoriteiten. 

 

“Zolang je verstopt dat je homo bent en je er niet over uitspreekt, dan is het ok. Maar als je spreekt wordt het een zeer groot probleem. De Russische regering is klaar om homoseksuele personen te tolereren zolang ze maar in de kast blijven.”

 

Het in Sint-Petersburg gebaseerde LGBT-Netwerk is bij ons vooral bekend van hun acties waarbij ze zich uitspreken tegen het anti-LGBT beleid en acties, waaronder de jacht op homo’s in Tsjetsjenië (2017).

 

bron: www.gaylive.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.