Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 17 augustus 2024 @ 08:55 door Travelboy , 195 keer bekeken

“LHBT-thema’s uitsluiten van het onderwijs aan minderjarigen” – zo luidt de titel van een openbare petitie die op 19 juli 2024 in Luxemburg werd ingediend. Twee weken later werd een tegenpetitie gelanceerd waarin werd opgeroepen tot het tegenovergestelde: "LHBTQ+-thema's verder ontwikkelen in het onderwijs aan minderjarigen".

 

Vanaf 15 augustus 2024 heeft elke petitie net geen 10.000 handtekeningen. Volgens de Luxemburgse wet zullen beide zeker in het parlement worden besproken (sommigen suggereren gezamenlijk).

 

De eerste petitie pleit in essentie tegen elke vorm van LHBTQ+-gerelateerd materiaal of discussie op school. Onder ‘minderjarigen’ wordt per definitie iedereen verstaan ​​die jonger is dan 18 jaar. In tegenstelling hiermee omvatten de richtlijnen van de WHO https://www.icmec.org/wp-content/uploads/2016/06/WHOStandards-for-Sexuality-Ed-in-Europe .pdf voor scholen in Europa stimuleert de discussie over relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht vanaf 4 tot 6 jaar, en genderidentiteit, seksuele geaardheid en homoseksualiteit tussen 12 en 15 jaar.

 

In de petitie wordt bezorgdheid geuit over het onderwijs aan kinderen in Luxemburg, en wat daarin wordt omschreven als bezorgdheid over “het risico dat jonge leeftijd de psycho-pedagogische ontwikkeling van kinderen verstoort”. Het verduidelijkt verder dat de petitie “op geen enkele manier bedoeld is om te discrimineren of haat aan te moedigen” en “niet over transfobie of homofobie” gaat – iets wat tegenindieners snel van de hand wijzen.

 

“Schrijven 'het is niet homofoob' betekent niet dat het niet homofoob is. 'Ik ben geen racist, maar...' is dezelfde logica. Deze petitie had daar in eerste instantie moeten worden stopgezet”, aldus Nicolas Van Elsué, voorzitter van Rosa Lëtzebuerg (de Luxemburgse Nationale LGBTIQ+ Vereniging) https://www.luxtimes.lu/luxembourg/lgbtq-groups-respond-to-parliament -over-homophobic-petition/16517036.html zoals gezegd.

 

“Het misbruiken van de middelen van de democratie om de toegekende democratische rechten van andere mensen af ​​te pakken”, zegt Julia Wack, een uitgesproken Duitse activiste en langdurig ingezetene van Luxemburg. “Dit is letterlijk wat we historisch gezien hebben meegemaakt.”

 

De politieke verdeeldheid en betrokkenheid kunnen niet duidelijker zijn. Tom Weidig, parlementslid en lid van de extreemrechtse partij ADR, vierde het op Facebook: “5.000 handtekeningen in drie dagen: dat is een recordpetitie! Dit is uiteraard een grote hulp en steun voor ouders die niet willen dat hun kinderen worden beïnvloed en geïndoctrineerd door de LGBTQ-ideologie.”

 

Tegenindieners, wier petitie in slechts zeven uur tijd 4.500 mensen bereikte, pleiten voor het welzijn van studenten, daarbij verwijzend naar de Luxemburgse zelfmoordcijfers, angst en depressie onder jongeren, en de noodzaak van seksuele voorlichting en ondersteuning, vooral tijdens de tumultueuze adolescentiejaren.

 

De opkomst van extreemrechts heeft het Groothertogdom nog niet in dezelfde intensiteit getroffen als in de buurlanden Duitsland en Frankrijk. Daarom ‘dacht ik dat we tijd hadden om ons voor te bereiden, dat we tijd hadden om op te bouwen, om te vechten’, zei Amandine, oprichter van Sweet Josephine, een plaatselijke feministische vereniging. “Maar eigenlijk, nee, het is hier heel snel gekomen, en ik kan niet uitleggen waarom.”

 

Voor Julia is het een opzettelijke aanmoediging van verwarring en onwetendheid die door de agenda van extreemrechts loopt. “Ik kijk naar de verwarring die ik heb ontdekt toen ik [de petitie] besprak met mensen die dit standpunt hebben ondertekend of verdedigen. Ze hebben getekend omdat ze bezorgd en verward zijn. [Dit maakt ze] niet alleen een gemakkelijk doelwit, maar ook een gemakkelijk te gebruiken en misbruiken – Waarom zelfs ondertekenen? Omdat ze slecht geïnformeerd, slecht geïnformeerd of helemaal niet geïnformeerd zijn”, zei ze.

 

“Voor mij was het heel moeilijk”, zegt Amandine, die aangifte heeft moeten doen bij de politie wegens haatzaaiende uitlatingen waaraan zij het slachtoffer is geworden als gevolg van haar campagne. “Ik ben super boos en ik ben bang. Ik ben bang dat dit nog maar het begin is en dat we in oorlog zijn, en dat de oorlog niet zal stoppen aan het einde van deze twee petities.”

 

Volgens de Luxemburgse wetgeving moeten er binnen 42 dagen 4.500 geldige handtekeningen worden verzameld om in aanmerking te komen voor een parlementair debat, dat uiteindelijk zou kunnen leiden tot wijzigingen of toevoegingen aan de nationale wetten – een criterium waar zeer zelden aan wordt voldaan. Op het moment van schrijven zijn er 27 publiekelijk ingediende petities actief. Slechts twee hebben de 4.500 bereikt (en ruimschoots overtroffen).

 

bron: www.workersliberty.org



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.