Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 04 februari 2024 @ 00:12 door Travelboy , 261 keer bekeken

Twee Britse tieners hebben levenslang gekregen voor de moord op het zestienjarige transgender meisje Brianna Ghey. De twee daders, die destijds vijftien waren, staken in februari vorig jaar 28 keer op Ghey in.
 
 

Scarlett Jenkinson en Eddie Ratcliffe moeten minimaal 22 jaar en 20 jaar hebben vastgezeten voordat ze voor vroegtijdige vrijlating in aanmerking komen.

 

Volgens de rechter hadden de tieners in februari vorig jaar een "brute moord gepland die sadistisch van aard was". Volgens de rechter was het verlangen om te doden hun voornaamste motief. Maar dat Ghey een transgender persoon was, speelde ook mee.

 

De twee hadden in aanloop naar de moord een lijst opgesteld met namen van mensen die ze wilden doden. Volgens aanklagers had Jenkinson "duistere fantasieën" over marteling en moord.

 

Het tweetal vermoordde Ghey in een parkje in het Engelse Cheshire. De rechter liet weten dat Brianna op het moment dat ze werd aangevallen niet direct buiten bewustzijn geraakt kon zijn. "Ze had door dat ze werd aangevallen."

 

Volgens BBC News toonden de tieners, die nu beiden zestien zijn, geen emoties toen de rechter het vonnis uitsprak. Eén van de twee had een puzzelboekje bij zich in de rechtszaal. Zowel familieleden van de veroordeelden als die van het slachtoffer waren aanwezig.

 

Brianna's moeder Esther Ghey zei in een verklaring dat Jenkinson en Ratcliffe voor altijd een gevaar voor de samenleving zullen vormen.

 

bron: www.nu.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.