Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 13 maart 2024 @ 00:00 door Travelboy , 248 keer bekeken

ILGA-Europe roept In een nieuwe campagne alle kandidaten bij de Europese cerkiezingen van juni op om zich in tezetten voor de bescherming en bevordering van de mensenrechten van LGBTI-mensen. Met het ondertekenen van de 'Come Out 4 Europe'-belofte kunnen zij laten zien hoe zij de mensenrechten van lesbische, homoseksuele,biseksuele, trans- en intersekse (LGBTI) personen zullen ondersteunen en beschermen als gekozen leden van het Europees Parlement.

 


Ook in heel wat Europese landen liggen de LGBTQ-rechten onder vuur. Dat blijkt ook uit een nieuw rapport van ILGA-Europe, waarin een scherpe stijging van anti-LGBTI-retoriek in de EU-lidstaten wordt geconstateerd. Dat heeft geleid tot een escalatie van gewelddadige protesten buiten aan scholen en bibliotheken, tijdens Pride-marsen en een verdere escalatie van geweld tegenover LGBTI-personen.

 


"Het publieke discours wordt steeds gepolariseerder en gewelddadiger, en als gevolg daarvan heeft de LGBTIgemeenschap het hoogste en meest ernstige geweld in heel Europa meegemaakt in het afgelopen decennia”,zo duidt Katrin Hugendubel, Advocacy Director van ILGA-Europe. “De kernwaarden en normen waarop de EU is gebaseerd - respect voor menselijke waardigheid en mensenrechten, vrijheid, democratie, gelijkheid en de
rechtsstaat, mensenrechten, en in het bijzonder de mensenrechten van LGBTI-mensen, worden vanuit extreemrechtse hoek in twijfel getrokken.”

 


“In de afgelopen vijf jaar hebben we politieke vastberadenheid gezien om de fundamentele rechten van LGBTIrechten te bevorderen, wat resultaten heeft opgeleverd in de hele EU, met acties van bepaalde lidstaten om de rechten van LGBTI-mensen te beperken die eindelijk worden aangepakt door alle EU-instellingen, inclusief ondersteunende lidstaten. "Maar tegelijkertijd worden de rechten en de menselijkheid van LGBTI-mensen steeds vaker gebruikt om de Samenleving te polariseren, de democratie, de rechtsstaat en mensenrechten te ondermijnen."

 


De Come Out 4 Europe-belofte, die ondertekend kan worden op een speciale website, comeout.eu, en geeft aan kandidaten de kans om te laten zien hoe zij zullen werken om de mensenrechten van LGBTI-mensen in de komende termijn te beschermen en te bevorderen.

 

bron: www.gaylive.be

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.