Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 12 februari 2024 @ 00:02 door Travelboy , 195 keer bekeken

In Rusland is een onderzoek gestart naar de taalleer-app Duolingo. De app verspreidt volgens de klagers ‘lhbti-propaganda’.

 

 

Het onderzoek is naar verluidt op verzoek van de in Novosibirsk gevestigde mensenrechtenorganisatie Radetel, die er bezwaar tegen maakt dat kinderen die Duolingo gebruiken om Engels te leren, zinnen voorlezen als ‘Ben en Peter houden van elkaar. Ze zijn homo’, en ‘Clara ontmoette haar vrouw Maria in een lesbische bar.’

 

Radetel, dat leden van de lhbti-plus-gemeenschap ‘sodomieten’ noemt, stelt in zijn klacht dat ‘verontwaardigde’ ouders de lhbti-propaganda van Duolingo onder de aandacht hadden gebracht, en voegde eraan toe dat ze hadden gezegd dat ze niet wisten hoe ze het moesten uitleggen aan hun kinderen in de basisschoolleeftijd ‘zonder hen te traumatiseren’.

 

De officiële Telegram-pagina van Radetel beschrijft zijn missie als de bescherming van ‘de publieke moraal, cultuur en traditionele gezinswaarden.’ De organisatie heeft de afgelopen maanden opgeroepen tot het annuleren van concerten van artiesten die onvoldoende steun hebben getoond voor de Russische invasie van Oekraïne.

 

De Amerikaanse app Duolingo kwam eerder in het nieuws nadat dominee Danil Kutsar van de Sure Foundation Baptist Church in Spokane, Washington (USA) waarschuwde dat  homoseksuelen de app hadden overgenomen.

 

bron; www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.