Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 29 april 2024 @ 00:01 door Travelboy , 64 keer bekeken

De Mexicaanse Senaat heeft donderdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat zogenaamde conversietherapie in het land zou verbieden.

 

Yaaj México, een Mexicaanse LGBTQ-rechtengroep,  merkte op X op  dat de maatregel werd aangenomen met een stemmarge van 77 tegen 4 en 15 onthoudingen. De Kamer van Afgevaardigden, het lagerhuis van het Mexicaanse congres, keurde vorige maand het wetsvoorstel goed dat onder meer beoefenaars van conversietherapie een gevangenisstraf van twee tot zes jaar en boetes zou opleggen.

 

De Senaat  omschreef conversietherapie in zijn X-verslag als “praktijken die de schending van de mensenrechten van de LGBTTTIQ+-gemeenschap hebben gestimuleerd.”

 

“De Senaat heeft stappen ondernomen om therapieën te sanctioneren die de oriëntatie of genderidentiteit van een persoon belemmeren of tenietdoen”, aldus het rapport. “Er zijn verzwarende factoren wanneer de praktijken worden toegepast op minderjarigen, oudere volwassenen en mensen met een handicap.”

 

Mexico-Stad en de staten Oaxaca, Quintana Roo, Jalisco en Sonora behoren tot de Mexicaanse rechtsgebieden die de in diskrediet gebrachte praktijk hebben verboden. 

 

De Senaat keurde in 2022 een wetsvoorstel voor een verbod op conversietherapie goed, maar het Huis van Afgevaardigden keurde het niet goed. Het is niet meteen duidelijk of president Andrés Manuel López Obrador het verbod steunt.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.washingtonblade.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.