Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 06 april 2024 @ 01:08 door Travelboy , 96 keer bekeken

Terwijl veel Rotterdamse uitgaansplekken verdwijnen, is er ook mooi nieuws: gay- en dragcafé Bonaparte gaat weer open. Deze ‘huiskamer van de nacht’, bekend om z’n gastvrijheid, werd op 15 juni vorig jaar volledig verwoest door een brand. Na maandenlang hard (ver)werken en verschillende benefietacties zwaaien de deuren vanavond, vrijdag 5 april, weer open.

 

De 'nieuwe' Bonaparte is er helemaal klaar voor. Foto: Bonaparte

 

‘Jullie huiskamertje is weer helemaal als nieuw, nou niet als nieuw, het is helemaal nieuw!!!!’, schrijf de ‘Bonaparte-familie’ op Facebook. Eigenaar Richard, die vlak na de brand zijn emotionele verhaal deelde met De Havenloods, hoort alleen maar mooie reacties van mensen die al even kwamen aanwaaien. 

 

Alleen de kassa kon gered worden

 

De brand woedde destijds zó hevig, dat Richard alleen de kassa kon redden, plus wat voorraad uit de kelder en een paar glazen. Vervolgens leverde de verzekering het pand casco op. Maar: inmiddels staat er een prachtige nieuwe bar in de zaak. De kroonluchters hangen en de koeling is gevuld. Niets staat ‘de Bona’ meer in de weg om weer die gemoedelijke, gezellige plek te worden waar iedere Rotterdammer zich thuis mag en kan voelen.

 

Enorm dankbaar

 

Richard kijkt uit naar de heropening en is iedereen die z’n steentje heeft bijgedragen enorm dankbaar: ‘Ik heb mijn dank al dikwijls uitgesproken, maar nu nog één keer, voor de laatste keer: lieve mensen, ontzettend veel dank.’

 

Bonaparte is op woensdag en donderdag van 23.00 tot 06.00 uur open, op vrijdag en zaterdag van 23.00 tot 07.00 uur en op zondag van 23.00 tot 05.00 uur.

 

bron: www.dehavenloods.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.