Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 29 februari 2024 @ 00:03 door Travelboy , 182 keer bekeken

Het zijn spannende tijden voor de initiatiefnemers van Club Raum op Sloterdijk. Op korte termijn moet er duidelijkheid komen over een vergunning voor de nieuwe club aan de Basisweg, bedoeld als veilige plek voor de queer community om uit te gaan. 

 

 

Club Raum wilde vorig jaar al open tijdens het Amsterdam Dance Event, maar kreeg geen evenementenvergunning. Een omgevingsvergunning is ook nog niet verleend vanwege bezwaren van het Havenbedrijf en vier bedrijven in de omgeving van het pand: een voormalige boekbinderij aan de Basisweg. Het probleem is het verwachte geluid, ook al gaat het om een bedrijventerrein zonder woningen.

 

“Het Havenbedrijf is van mening dat met de vestiging van nachtcultuur de zogenaamde ‘geluidsruimte’ ten koste gaat van nieuwe bedrijven die zich hier mogelijk willen vestigen en extra geluidsruimte nodig hebben”, zo antwoordt het college van B en W op schriftelijke vragen van GroenLinks, Lijst Ahmadi-Veldhuyzen, D66, PvdA, Volt en VVD. Die partijen willen weten waarom de club nog niet open kan. Het geluid zou ook de uitbreidingsmogelijkheden beperken van reeds gevestigde bedrijven.

 

Over de bezwaren zijn twee hoorzittingen geweest, waaronder recentelijk nog op 15 februari. “De bezwarencommissie zal zo snel mogelijk advies aan het college uitbrengen over de bezwaarschriften”, zo schrijft het college. “Het college zal na ontvangst van het advies een beslissing nemen op de ingediende bezwaarschriften.” 

 

De uitstel van de opening kost de initiatiefnemers veel geld. Noodgedwongen werd al een donatie-actie opgezet. Waarschijnlijk moeten forse kosten worden gemaakt voor geluidsisolatie. Een van de eigenaren zei eerder als inspreker in de gemeenteraad dat de deuren uiterlijk in februari -deze maand dus- open moeten, anders is de kans groot dat het doek definitief valt. “Wij bloeden financieel dood.”

 

bron: www.westkrant.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.