Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 22 februari 2024 @ 00:06 door Travelboy , 230 keer bekeken

De Nigeriaanse politiewoordvoerder ACP Olumuyiwa Adejobi heeft beloofd hard op te treden tegen een groep LGBT-personen die te zien zijn in een virale video op sociale media.

 

Deze bedreigingen werden geuit naar aanleiding van de verschillende reacties die volgden op de queereditie van de trending TikTok ‘I am challenge’, waarin enkele LGBTIQ+ Nigerianen hun seksualiteit en genderidentiteit bekendmaakten.

 

PR-functionaris van de politie Olumuyiwa Adejobi.

 

In een verklaring over de video op X, zoals hieronder weergegeven, veroordeelde de woordvoerder de acties, noemde ze ‘onnatuurlijk’ en bestempelde hij de deelnemers als ‘criminelen’.

 

Screenshot van de ACS-reactie.

 

In de nasleep van de gebeurtenis heeft de politie van Nigeria, bij monde van haar directeur Nieuws, begin vandaag een verklaring afgegeven waarin wordt verwezen naar de uitvaardiging van arrestatiebevelen voor de personen die in de video worden geïdentificeerd. In de verklaring worden ook verschillende onderdelen van de Nigeriaanse Wet op het Wetboek van Strafrecht verduidelijkt en toegelicht, waarbij Nigerianen worden opgeroepen om vermoedelijke LGBTIQ+-personen en aanverwante activiteiten bij de politie te melden.

 

De reactie van de ACS, samen met de mediaverklaring, heeft geleid tot uiteenlopende reacties van Nigerianen en de LGBT-gemeenschap. Sommigen hebben de snelle reactie en bereidheid van de Nigeriaanse politie geprezen om actie te ondernemen tegen de betrokkenen bij de video.

 

Anderen hebben echter kritiek geuit op de politie en beschouwen het als een misplaatste prioriteit en een indicatie van onwetendheid met betrekking tot de bepalingen van de Same-Sex Marriage Prohibition Act (SSMPA) van 2014. Er wordt benadrukt dat deze wet genderidentiteit en seksuele geaardheid niet expliciet criminaliseert. Dit versterkt het argument dat de personen in de video geen enkel arrestatiewaardig misdrijf hebben gepleegd.

 

Het is ontmoedigend dat, ondanks het natuurlijke aspect van het homo-zijn, LHBT-personen in verschillende landen, waaronder Nigeria, vervolgd blijven worden simpelweg omdat ze trouw zijn aan zichzelf.

 

dit is een google translate veraling

 

bron: https://nostringsng.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.