Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 07 januari 2024 @ 00:06 door Travelboy , 294 keer bekeken

Ondanks dat ze voldoende handtekeningen heeft ontvangen om op het stembiljet te verschijnen, is een transgendervrouw gediskwalificeerd voor een verkiezing in het Ohio House omdat ze haar vorige naam heeft weggelaten. Dit geeft aanleiding tot bezorgdheid dat andere transgenderkandidaten in het hele land met soortgelijke barrières te maken kunnen krijgen.

 

Deze foto toont Vanessa Joy.  Ondanks dat ze voldoende handtekeningen heeft ontvangen om op het stembiljet te verschijnen, is Vanessa Joy, een transgendervrouw, gediskwalificeerd voor een race in het Ohio House omdat ze haar vorige naam heeft weggelaten. Dit geeft aanleiding tot bezorgdheid dat andere transgenderkandidaten in het hele land met soortgelijke barrières te maken kunnen krijgen.  Joy kwam er dinsdag 2 januari 2024 achter. (Vanessa Joy via AP)

 

Deze foto toont Vanessa Joy. Ondanks dat ze voldoende handtekeningen heeft ontvangen om op het stembiljet te verschijnen, is Vanessa Joy, een transgendervrouw, gediskwalificeerd voor een race in het Ohio House omdat ze haar vorige naam heeft weggelaten. Dit geeft aanleiding tot bezorgdheid dat andere transgenderkandidaten in het hele land met soortgelijke barrières te maken kunnen krijgen. Joy kwam er dinsdag 2 januari 2024 achter. (Vanessa Joy via AP)

 

 

Vanessa Joy was een van de vier transgenderkandidaten die zich kandidaat stelden voor een staatsfunctie in Ohio, grotendeels als reactie op voorgestelde beperkingen van de rechten van LGBTQ+-mensen. Ze stelde zich als Democraat op in House District 50 – een zwaar Republikeins district in Stark County, Ohio – tegen Republikeinse kandidaat Matthew Kishman. Joy veranderde in 2022 wettelijk haar naam en geboorteakte, die ze naar eigen zeggen aan de Stark County Board of Elections heeft verstrekt voor de voorverkiezingen van 19 maart.

 

Maar zoals Joy dinsdag ontdekte, zegt een weinig bekende staatswet uit de jaren negentig dat een kandidaat elke naamsverandering in de afgelopen vijf jaar moet doorgeven om voor het stembiljet in aanmerking te komen. Omdat de wet momenteel niet vermeld staat in de richtlijnen voor kandidaatvereisten op de website van de staatssecretaris van Ohio, wist Joy niet dat deze bestond.

 

Om haar vroegere naam te geven, zei Joy, zou het gebruik van haar dode naam zijn – een term die door de transgendergemeenschap wordt gebruikt om te verwijzen naar de naam die ze bij de geboorte hebben gegeven, en niet een naam die ze hebben gekozen en die aansluit bij hun genderidentiteit.

 

En hoewel Joy zei dat de geest van de wet erin bestaat slechte actoren uit te roeien, werpt deze een barrière op voor transgenders die zich kandidaat willen stellen en hun dode naam misschien niet willen delen om belangrijke redenen, waaronder bezorgdheid over hun persoonlijke veiligheid.

 

“Als ik had geweten dat ik mijn dode naam op mijn petities moest zetten, zou ik dat persoonlijk hebben gedaan, omdat gekozen worden belangrijk voor mij was”, zei Joy. “Maar voor velen zou het een toetredingsdrempel zijn, omdat ze hun naam niet op de petities willen hebben.”

 

Ze vervolgde: 'Het is een gevaar en die naam is dood.'

 

Het kantoor van de staatssecretaris van Ohio, Frank LaRose, en de verkiezingsraad van Stark County reageerden donderdag niet onmiddellijk op e-mails waarin om commentaar werd gevraagd. Het is niet duidelijk of deze wet van toepassing is geweest op huidige of eerdere staatswetgevers.

 

Rick Hasen, professor aan de UCLA School of Law en verkiezingsdeskundige, zei dat het eisen van kandidaten om eventuele naamswijzigingen bekend te maken in Ohio problemen opleverde, maar over het algemeen een doel dient. “Als een kandidaat iets te verbergen heeft in zijn verleden, zoals criminele activiteiten, zou het openbaar maken van vroegere namen die door de kandidaat worden gebruikt zinvol zijn”, zei Hasen in een e-mail.

 

Sean Meloy, de vice-president van politieke programma's voor het LGBTQ+ Victory Fund, dat LGBTQ+-kandidaten ondersteunt, zei dat hij niet weet hoe de inspanningen worden gevolgd om te achterhalen hoeveel staten naamswijzigingen vereisen in het papierwerk van petities.

 

“Het grootste probleem is de selectieve handhaving ervan”, zei Meloy donderdag in een interview.

 

De afgelopen jaren hebben veel staten de beperkingen voor transgenders opgevoerd, waaronder het verbieden van toegang tot genderbevestigende zorg voor minderjarigen, zoals puberteitsremmers en hormonen. In sommige staten heeft dit zich uitgebreid tot beperkingen op welke schooltoiletten transkinderen en studenten kunnen gebruiken en van welke sportteams ze lid kunnen worden.

 

Vorig jaar, zei Meloy, werd een recordaantal transgender kandidaten gezocht en verkozen, en hij verwacht dat deze trend zich in 2024 zal voortzetten.

 

De wetgevers in Ohio hebben eind vorig jaar beperkingen aangenomen waartegen de Republikeinse gouverneur van de staat zijn veto had uitgesproken , hoewel veel Republikeinse staatsvertegenwoordigers zeggen dat ze van plan zijn dat veto volgende week terzijde te schuiven.

 

Meloy zei dat sommige conservatieven de stemmen van transgenders het zwijgen proberen op te leggen.

 

Hij wees naar Zooey Zephyr , een transgender-wetgever die vorig jaar werd uitgesloten van het spreken op de vloer van Montana's House nadat ze weigerde zich te verontschuldigen omdat ze collega's die een verbod op genderbevestigende zorg steunden, had verteld dat ze bloed aan hun handen zouden hebben.

 

“Nu de anti-transwetgeving opnieuw wordt gewijzigd,” zei Meloy, “lijkt dit een selectief afgedwongen actie om te proberen te voorkomen dat een andere transpersoon dat doet.”

 

Joy ging donderdag in beroep tegen haar diskwalificatie en zoekt nu juridische bijstand. Ze is van plan de wet van Ohio te veranderen.

 

“We zullen dit overal zien gebeuren”, zei ze. “Dit zou een sneeuwbal kunnen zijn als ik nog maar het begin ben. Dit is verschrikkelijk nieuws voor de transgemeenschap.”

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.apnews.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.