Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 26 januari 2024 @ 18:11 door Travelboy , 274 keer bekeken

In navolging van Rusland hebben de autoriteiten in de afgescheiden regio nieuwe wettelijke sancties tegen de LGBT-gemeenschap aangekondigd om de ‘traditionele familierelaties’ te beschermen.
 


Orthodoxe priesters en gelovigen protesteren tegen een bijeenkomst georganiseerd door de LGBT-gemeenschap in Chisinau, Moldavië, 19 mei 2019. Foto: EPA-EFE/Dumitru Doru

 

De autoriteiten in de afgescheiden regio Transnistrië van Moldavië hebben dinsdag wijzigingen in het wetboek van strafrecht en een reeks wetten aangekondigd die gericht zijn tegen de LGBT-gemeenschap, als onderdeel van de strijd tegen “propaganda voor niet-traditionele seksuele relaties”.

 

“De kwestie van de waarde van traditionele familierelaties voor de staat wordt steeds relevanter. Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om traditionele waarden onder de jongere generatie bij te brengen”, aldus een persbericht van de uitvoerende macht in Tiraspol.

 

Het voegt eraan toe dat “de staat voor de taak staat de jonge generatie te beschermen tegen schadelijke invloeden, de propaganda van niet-traditionele seksuele relaties en de ontkenning van gezinswaarden te onderdrukken.

 

“We hebben een mechanisme ontwikkeld om de manipulatie van het publieke geweten te bestrijden… Mensen die niet-traditionele seksuele relaties, geslachtsverandering, pedofilie en anderen bevorderen, zullen dus strikt ter verantwoording worden geroepen voor de wet”, vervolgt het rapport.

 

De autoriteiten van Transnistrië riepen soortgelijke “mechanismen” op die in andere landen werden toegepast. Wetswijzigingen in Rusland, wiens steun het regime schraagt, voorzien in straffen voor het organiseren van en deelnemen aan activiteiten die verband houden met de LGBT-gemeenschap.

 

Het Russische Hooggerechtshof noemde de zogenaamde “internationale sociale LGBT-beweging” in november 2023 een “extremistische organisatie” en verbood haar activiteiten in Rusland.

 

Begrippen als ‘traditionele waarden’ en ‘LGBT-propaganda’ maken deel uit van de voortdurende retoriek van de Russische autoriteiten.

 

In Rusland lopen de straffen voor deelname aan een ‘extremistische organisatie’, zoals die welke LGBT-rechten verdedigen, voor leiders op tot tien jaar gevangenisstraf. Deelnemers riskeren maximaal zes jaar achter de tralies.

 

De laatste druk in Tiraspol kwam nadat de leider van de separatistische regio, Vadim Krasnoselky, 2024 op 22 januari uitriep tot het “Jaar van het gezin en de gezinswaarden”. Voor dit jaar staan ​​ongeveer 80 evenementen gepland.

 

Moldavië heeft het pro-Russische regime in Tiraspol herhaaldelijk beschuldigd van het schenden van de mensenrechten en het opleggen van een autocratische manier van leven aan de inwoners van de regio en de politieke oppositie.

 

bron;https://balkaninsight.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.