Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 16 februari 2024 @ 00:03 door Travelboy , 212 keer bekeken

De Duitse oud-voetballer Marcus Urban, bekend van zijn boek over homofobie in de voetballerij, organiseert een gezamenlijke coming-outdag voor profsporters. Hij hoopt dat op 17 mei meerdere profvoetballers en andere profsporters en ook sportfunctionarissen bekend zullen maken dat ze homo zijn. 17 mei is de Internationale Dag tegen Homo-, Bi-, Inter- en Transfobie (IDAHOBIT).

 

 

 

Urban zei tegenover RTL dat personen uit Duitsland, Oostenrijk en Engeland hebben toegezegd mee te doen. De actie is bedoeld voor spelers en medewerkers van de bonden en verenigingen in de professionele sportwereld. Na 17 mei is het de bedoeling dat iedere 17e van de maand acties voor bewustwording worden georganiseerd.

 

In de Duitse Bundesliga is homoseksualiteit nog een taboe. Van geen actieve speler is bekend dat hij homoseksueel is. De voetbalwereld loopt daarmee achter op de rest van de maatschappij, en daar hoopt Urban wat aan te veranderen.

 

Urban was jeugdvoetballer in de DDR. Zijn homoseksualiteit stond een loopbaan als profvoetballer in de weg. In 2008 schreef hij een biografisch boek over zijn ervaringen met homofobie in de sport. Tegenwoordig is hij diversiteitsadviseur en geeft workshops en trainingen. Lees meer bij Tagesspiegel

 

bron: https://duitslandinstituut.nl/



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.