Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 23 januari 2024 @ 18:00 door Travelboy , 177 keer bekeken

Lhb-plus jongeren worden vaker dan hetero jongeren gedwongen om seksuele dingen te doen die ze niet willen. Seksueel geweld komt ook vaker voor onder lhb-plus jongeren dan onder heteroseksuele leeftijdsgenoten.

 

 

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Seks onder je 25e 2023’van Rutgers en Soa Aids Nederland, een grootschalig onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren van 13 tot 25 jaar.

 

Ongeveer een kwart van de lhb-plus jongeren zegt wel eens seksueel geweld meegemaakt te hebben; bij heterojongeren is dit ongeveer één op de negen.

 

Daarnaast hebben lhb-plus jongeren vaker dan hetero jongeren wel eens geld of spullen gekregen in ruil voor seks.

 

Lhb-plus jongeren scoren iets lager dan hetero jongeren op positieve seksuele gevoelens en zijn minder tevreden met de huidige relatie en seksleven. Daarnaast scoren lhb-plus jongeren relatief laag op lichaamsbeeld en mentale gezondheid.

 

Seksuele voorlichting op school krijgt van lhb-plus jongeren gemiddeld een iets lager cijfer dan van hetero jongeren. Dat geldt zowel voor de voorlichting op de basisschool als op de middelbare school. Lhb-plus jongeren geven de voorlichting op school gemiddeld een onvoldoende, een 5,0.

 

Het hele rapport van Rutgers en Soa Aids Nederland is hier te vinden.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.