Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 01 maart 2024 @ 00:01 door Travelboy , 177 keer bekeken

Camping De Paradijsvogel voor gezinnen met LHBTIQ+-kinderen verhuist van Lelystad naar Dronten. De afgelopen twee edities was de camping gevestigd op Buytenplaets Suydersee, maar deze zomer wordt dat kampeerterrein de Abbert. Naast de verhuizing is de camping ook korter open, namelijk één week in plaats van twee.

 

 

 

De pop-up camping is speciaal voor jongeren én hun ouders. Bij De Paradijsvogel kunnen jongeren volgens initiatiefnemer Brenda Schaaper volledig zichzelf zijn. Het kamperen met gelijkgestemden geeft de jongeren volgens haar zelfvertrouwen.

 

Goed overleg


De camping wordt verplaatst omdat de groep de vorige locatie eigenlijk 'overnam', aldus Schaaper. De hele camping stond bijna vol met gasten van De Paradijsvogel.

 

 

In plaats van een locatie met accommodaties heeft de organisatie nu een leeg veld gehuurd. Om te zorgen dat ook mensen zonder tent kunnen komen, worden op het terrein tentjes neergezet. "Die kan je zelfs met bed huren."

 

Kampvuur


In het midden van het veld is een kampvuurplek. Ook is er een gezamenlijke keuken. Dat was een wens van meerdere ouders. "Zij wilden meer verbinding krijgen."

 

Lees ook: 'Op camping De Paradijsvogel kan iedereen zichzelf zijn'

 

Het veld is ook geschikt voor het deel van de kinderen dat sociaal angstig is. In de vorige situatie vonden ze het spannend om naar een ander veld te lopen. Dat is nu opgelost omdat iedereen op hetzelfde veld kampeert.

 

Korter kamperen


Schaaper heeft ervoor gekozen om korter te kamperen, omdat de twee weken bij de vorige editie de organisatie 'opbrak'. "Dat moeten we niet meer doen."

 

Ze komt daarom liever korter, maar vaker terug. Zo was er deze winter ook een wintereditie. "Korter is ook fijner voor de doelgroep, omdat ze dan minder overprikkeld zijn. Het is voor iedereen beter zo."

 

Sinds dit weekend kunnen mensen een plekje bemachtigen. Het veld staat nog niet vol, maar dat gaat zeker lukken denkt Schaaper. "Ik kijk al met een schuin oog naar het veld naast mij."

 

bron: www.omroepflevoland.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.