Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 01 februari 2024 @ 13:05 door Travelboy , 256 keer bekeken

De 63-jarige dominee die na contact via de gay datingsite Bullchat voor enorme bedragen werd opgelicht en afgeperst, kan een groot deel van zijn geld terug ontvangen. De rechter bepaalde dinsdag dat de Rotterdamse verdachte H.R. (47) zeventien maanden de gevangenis in moet, waarvan drie voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

 

Ook moet R., die in voorarrest al 236 dagen van zijn straf heeft uitgezeten, ruim 81.000 euro terugbetalen aan zijn slachtoffer. Hij mag ook drie jaar op geen enkele manier contact zoeken met de dominee die in de Drechtsteden actief was. De officier van justitie had twee jaar gevangenisstraf en een contactverbod voor vijf jaar geëist. De dominee wilde eigenlijk ruim 140.000 euro terugzien, maar de rechtbank kwam uit op ruim de helft.

 

De predikant dacht in 2018 via de datingsite in het geheim met mannen te kunnen afspreken. Het kwam tijdens enkele afspraakjes tot seksuele handelingen tussen de twee. De predikant zou R. hebben willen helpen door hem geld te lenen, waarmee de man onder meer schulden zou kunnen aflossen. Vanaf 2020 werd de toon van R. dreigender. Op het moment dat in de zomer een medeverdachte bij hem voor de deur stond, kwam het geheim van de dominee uit en deed hij aangifte van oplichting.

 

R. ging volgens de rechter ‘geraffineerd en gewetenloos’ te werk. ‘De vele e-mailberichten en de stress van de bedreigingen hebben de aangever letterlijk ziek gemaakt’, aldus de rechtbank. ‘Hij heeft zich angstig en ernstig bedreigd gevoeld en de impact daarvan zal hij mogelijk nog lange tijd moeten ervaren’.

 

bron: www.pzc.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.