Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 09 februari 2024 @ 00:00 door Travelboy , 223 keer bekeken

De pastoor van de parochie in Itteren heeft aangegeven het prinsessenpaar van de carnavalsvereniging in het dorp tijdens de speciale carnavalsmis geen hostie te overhandigen. Dat heeft ertoe geleid dat de hele vereniging de mis niet zal bijwonen.

 

 

De Vreigeleire presenteerden recent het koppel dat Itteren voor zal gaan tijdens de vastelaovend. Een lesbisch koppel, voor het eerst in de historie.

 

Regels katholieke kerk


Dat de dames samenwonen is echter niet volgens de regels binnen de katholieke kerk en daardoor weigert de pastoor in Itteren hen tijdens de mis hetzelfde te behandelen als de andere carnavalisten. De hostie krijgen de dames niet, zo verzekerde hij gisteren.

 

Reactie De Vreigeleire


“Een standpunt van meneer pastoor waar wij ons niet mee kunnen verenigen, heeft ons vandaag doen besluiten dat wij niet aan de Carnavalsmis aanstaande zondag deelnemen", zo reageert de vereniging op Facebook.

 

Reactie van de pastoor


Op 1Limburg verklaart pastoor Horsch zijn standpunt: “Mensen vragen in gebeden om respect voor andersdenkenden, ook bijvoorbeeld andere godsdiensten. Dat gebed is makkelijk uitgesproken. Maar als ze ermee geconfronteerd worden, kan het moeilijk zijn om tolerant te zijn.”

 

bron: https://rtvmaastricht.nl

 

Lees ook:

Pastoor weigert prinsessenpaar hostie: 'Sta er perplex van'

Pastoor over niet geven van hostie: 'Ik volg mijn geweten'

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.