Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 10 maart 2024 @ 01:25 door Travelboy , 135 keer bekeken

Minstens twaalf instellingen en privépraktijken in Rusland bieden diensten voor conversietherapie aan, ontdekte Sistema. “Behandeling” van LHBTQ+-mensen wordt verzorgd door gecertificeerde artsen, klinieken, religieuze gemeenschappen, hypnotiseurs en rehabilitatiecentra voor mensen met verslavingen.

 

Dergelijke instellingen en praktijken zijn gevestigd in Moskou, de regio's Moskou en Rostov, de Noord-Kaukasus en andere regio's. Gemiddeld kost de "behandeling" 10 tot 130 duizend roebel per maand (tot $ 1.400). Tegelijkertijd worden diensten vaak in het geheim aangeboden; er wordt niet publiekelijk over geschreven op internet.

 

Het orthodoxe rehabilitatiecentrum ‘Unquenchable Hope’, gelegen in de regio Moskou, ‘behandelt’ in het geheim LGBTQ+-mensen. Een correspondent van Sistema belde daar onder de legende dat haar geliefde homoseksueel was. Op de vraag of het centrum ‘homoseksualiteit kan genezen’, antwoordde de medewerker dat ze het zouden proberen.

 

Ze boden aan om de persoon naar het centrum te brengen en daar minimaal zes maanden te vertrekken zonder contact met de buitenwereld. Al die tijd zal de ‘patiënt’ naar psychologen gaan en bidden; de onderhoudskosten in "Unquenchable Hope" bedragen 50 duizend roebel ($ 540) per maand.

 

In de ‘Workshop of the Soul and Body of the Nikitenko Brothers’ (Moskou) kreeg de correspondent te horen dat ze met behulp van hypnose, via Skype, van de ‘homo-aandoening’ konden worden genezen. Voor één sessie met een consultant en twee audio-opnamen van hypnose voor onafhankelijk luisteren vroegen ze zevenduizend roebel. Hoeveel sessies er nodig zijn voor “genezing” werd niet gespecificeerd.

 

Een vertegenwoordiger van de LGBTQ+-gemeenschap onderging bij wijze van experiment sessies in de ‘Workshop’ om het ‘systeem’ te onderzoeken: journalisten registreerden wat er gebeurde, maar kwamen niet tussenbeide. De sessie kwam neer op een gesprek van hart tot hart, waarin adviseur Ivan Nikitenko details onthulde over het persoonlijke leven van andere cliënten. Later stuurde hij audio-opnamen: hypnotiserende suggesties over het onderwerp zelfbeheersing, begeleid door meditatieve elektronische muziek. De beloofde ‘genezing’ kwam niet.

 

‘Real’, een andere religieuze organisatie in Moskou die ermee instemde een vertegenwoordiger van de LGBTQ+-gemeenschap te ‘behandelen’, specificeerde in de regels voor groepslessen een verplichte weigering om ‘porno, seksuele fantasieën en masturbatie te kijken’. Communicatie tussen groepsleden is alleen toegestaan ​​in aanwezigheid van een mentor; sessies vinden zowel offline als online plaats.

 

Conversietherapie heeft actieve aanhangers onder artsen, religieuze leiders en wetenschappers. De Science for Truth-gemeenschap is een van de belangrijkste anti-LGBTQ+ bronnen die betoogt dat homoseksualiteit kan en moet worden behandeld. De werken van Science for Truth worden gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften , op de website van de VN en worden zelfs gepresenteerd in de Library of Congress. De oprichters van de gemeenschap noemen zichzelf wetenschappers, maar verbergen tegelijkertijd hun echte naam. Zoals Sistema ervan overtuigd was, houdt een groep auteurs zich schuil onder de naam Viktor Lysov, de ‘wetenschappelijke’ directeur van Science for Truth.

 

Sistema-journalisten konden observeren hoe de ‘behandeling’ van homoseksualiteit plaatsvindt, welke gevolgen dit belooft, en wie de werkelijke mensen zijn die onwetenschappelijke en gevaarlijke behandeling propageren.

 

Context

 

Volgens een rapport van de Coming Out-groep en de Sphere Foundation had in 2022 één op de drie van de 6,5 duizend ondervraagde LHBTQ+-mensen te maken met geweld of discriminatie in Rusland. Tegelijkertijd antwoordde ruim 58 procent van de respondenten dat ze niet bereid waren contact op te nemen met de politie als er op basis van onverdraagzaamheid illegale acties tegen hen zouden worden ondernomen.

 

In 2022 kregen 476 mensen (zeven procent) te maken met fysiek geweld gemotiveerd door homofobie en transfobie. Het hoogste percentage slachtoffers van fysiek geweld komt voor in het Federaal District Noord-Kaukasus.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.currenttime.tv



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.