Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 20 februari 2024 @ 00:00 door Travelboy , 191 keer bekeken

Wit-Rusland heeft een wetsontwerp opgesteld dat de “bevordering van niet-traditionele relaties” bestraft, verwijzend naar LGBT-relaties, zo meldde het Wit-Russische staatspersbureau Belta maandag.

 

Le président biélorusse Alexandre Loukachenko prononce un discours devant le parlement à Minsk

 

 

Belta citeerde procureur-generaal Andrei Shved die in een toespraak voor wetgevers had gezegd dat er een wetsvoorstel was opgesteld waarin administratieve aansprakelijkheid werd vastgelegd voor het bevorderen van "abnormale relaties, pedofilie en de vrijwillige weigering om kinderen te krijgen".

 

Het wetsontwerp ondergaat een goedkeuringsprocedure, zei hij.

 

In buurland Rusland bestaat sinds 2013 een anti-homopropagandawet die in feite elke publieke uiting van het gedrag of de levensstijl van lesbiennes, homoseksuele mannen, biseksuelen of transgenders heeft verboden.

 

Afgelopen december verbood het Russische Hooggerechtshof wat het de “internationale sociale LGBT-beweging” noemde, en bestempelde het als een extremistische organisatie.

 

Homoseksualiteit werd in 1994 in Wit-Rusland gedecriminaliseerd, maar het land erkent het homohuwelijk niet en de autoriteiten hebben de LGBT-trotsparades hard aangepakt.

 

De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko heeft LHBT-mensen publiekelijk bespot en noemde homomannen vorig jaar in een toespraak voor politici ‘perverselingen’ en ‘de ultieme gruwel’.

 

Loekasjenko is een van de trouwste bondgenoten van de Russische president Vladimir Poetin.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.reuters.com



Reacties

  • Travelboy
    dinsdag 20 februari 2024, 03:28

    Google translate maakt er blijkbaar Wit Rusland van

  • kelvin070
    dinsdag 20 februari 2024, 00:59
    • Dacht dat alle media de naam Belarus zouden gebruiken??

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.