Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 26 februari 2024 @ 00:02 door Travelboy , 146 keer bekeken

De Tweede Kamer begint op 29 februari aan de schriftelijke behandeling van het verbod op ‘lhbti+ conversie.’ In een brief namens acht organisaties roept COC de Kamer op om dat verbod zo snel mogelijk in te voeren.

 

“Zogenaamde ‘genezing’ is een fabeltje,” aldus COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. “Je bent goed zoals je bent, laat niemand je ooit iets anders wijsmaken.” Oosenbrug is blij met het wetsvoorstel van D66, VVD, GroenLinks|PvdA, SP en Partij voor de Dieren: “het legt een duidelijke norm vast in de wet.”

 

Er zijn in Nederland nog zeker vijftien aanbieders van zogenaamde ‘lhbti+ genezing’. Hun ‘behandelingen’ lopen uiteen van ‘therapieën’ en workshops, tot gebedsgenezing en duivelsuitdrijvingen, vaak in een (orthodox) religieuze setting. Volgens buitenlands onderzoek krijgt 3 tot 5 procent van de lhbti+ gemeenschap te maken met conversiehandelingen.

 

Vanzelfsprekend blijkt nergens uit dat conversiehandelingen de seksuele oriëntatie of genderidentiteit van mensen werkelijk veranderen. Wel blijkt uit onderzoek hoe schadelijk de ‘genezingspraktijken’ zijn. Slachtoffers krijgen te maken met klachten uiteenlopend van depressies en eetstoornissen tot zelfmoordgedachten.

 

bron: www.coc.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.