Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 29 februari 2024 @ 00:03 door Travelboy , 174 keer bekeken

Het Tsjechische lagerhuis heeft woensdag ingestemd met het geven van meer rechten aan koppels van hetzelfde geslacht in een geregistreerd partnerschap, maar stelde campagnevoerders teleur door hun verbintenis niet langer een huwelijk te noemen of gezamenlijke adoptie toe te staan.

 

Tsjechië staat paren van hetzelfde geslacht toe hun verbintenis te registreren, maar deze status staat hen niet toe gezamenlijk kinderen te adopteren, samen onroerend goed te bezitten of weduwen- en weduwnaarspensioenen te ontvangen.

 

Meer dan de helft van de lidstaten van de Europese Unie staan ​​homohuwelijken toe, maar er is wijdverbreid verzet in de oostelijke landen die tientallen jaren onder communistisch bewind stonden, waar velen zeggen dat het behoud van heteroseksuele paren moet blijven.

 

Na maanden van scherp debat kwam een ​​verkleinde versie van het wetsvoorstel woensdag door de stemming.

 

“De bestaande instelling voor geregistreerd partnerschap is niet bevredigend”, zei een van de indieners van het wetsvoorstel, Joseph Bernard, tijdens het debat. "Het moet uitgebreid worden, daarover is overeenstemming in de Tweede Kamer."

 

Uit een opiniepeiling van het CVVM-bureau vorig jaar bleek dat 58% van de Tsjechen vond dat paren van hetzelfde geslacht het recht zouden moeten hebben om te trouwen, en nog meer zeiden dat ze zouden mogen adopteren.

 

Volgens het herziene wetsvoorstel is gezamenlijke adoptie alleen mogelijk als een van de partners een biologische ouder is.

 

“Het is een trieste dag voor duizenden gezinnen met kinderen die twee moeders of twee vaders hebben en voor honderdduizenden LGBT-mensen”, zei de groep Jsme Fer (We are Fair), die campagne voert voor het homohuwelijk, op het platform. .

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.reuters.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.