Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 26 februari 2024 @ 00:02 door Travelboy , 164 keer bekeken

Burgers van Westlock hebben nipt vóór een verordening gestemd die Pride-vlaggen en regenboogoversteekplaatsen op gemeentelijk eigendom verbiedt.

 

De resultaten van een volksraadpleging donderdag betekenen dat de stad met 4.800 inwoners, ongeveer 90 kilometer ten noorden van Edmonton, alleen nog maar wapperende regeringsvlaggen en zebrapaden met standaard witte strepen zal toestaan, en dat een regenboogkleurig Pride-zebrapad zal worden verwijderd.

 

De stemmen van 1.302 inwoners waren 51 procent vóór de veranderingen – een verschil van slechts 24 stembiljetten.

 

Burgemeester Jon Kramer van Westlock vertelde dat de raadsleden van Postmedia unaniem tegen de maatregel waren en spraken zich uit over het risico dat dit met zich meebracht.

 

“Dit is teleurstellend, maar niet ontmoedigend. We weten dat de toekomst inclusief is, en het verandert niets aan onze toewijding aan inclusieve praktijken en beleid binnen onze gemeenschap”, zei hij.

 

De petitie kwam naar aanleiding van de schildering door de lokale gay-straight alliantie van een zebrapad met de kleuren van de Pride-vlag afgelopen juni.

 

“Westlock is een vriendelijke en zorgzame gemeenschap, maar dit is slechts een bewijs dat verandering voor sommige mensen ongelooflijk moeilijk is, en dat het werk van inclusie nog niet is gedaan. Het is een zware strijd”, aldus Kramer.

 

De door de bewoners goedgekeurde verordening kan niet door de gemeenteraad worden ingetrokken en zal minstens een jaar van kracht zijn voordat burgers een bezwaar kunnen indienen, zei hij.

 

“We hebben al berichten ontvangen (over mogelijke) Handvest-uitdagingen of mensenrechtenklachten, dus dit is op geen enkele manier het einde van het verhaal,” zei hij, eraan toevoegend dat het hebben van de statuten in de boeken ook zal voorkomen dat de stad een Verdrag 6-vlag zoals gepland.

 

'Dit gaat mensen inspireren'

 

Benita Pedersen, een tegenstander van regenboogkleurige zebrapaden, vertelde Postmedia dat ze gelooft dat het symbool niet weerklank vindt bij de meerderheid van de mensen in Westlock, en noemde de resultaten van de volksraadpleging een groot succes voor de Canadezen.

 

“Dit gaat mensen inspireren, niet alleen in Westlock, maar in het hele land. Het zal mensen inspireren om op te komen voor waar ze in geloven, zelfs als hun gekozen vertegenwoordigers dingen op een gemeente proberen te schuiven waar de mensen het niet mee eens zijn”, zei ze.

 

Pedersen zei dat de kleuren geen gelijkheid vertegenwoordigen, maar vriendjespolitiek.

 

“Het is niet gepast dat de symbolen van speciale belangengroepen op zo'n prominente manier worden getoond. Het is een vorm van pesten”, zegt Pedersen, die vorig jaar had geprobeerd een soortgelijke petitie in te dienen voordat het zebrapad werd geschilderd.

 

De laatste succesvolle poging werd geleid door bewoner Stephanie Bakker en de groep Westlock Neutrality.

 

Pedersen zei dat het verwijderen van het geschilderde zebrapad geen daad van haat is tegen degenen die zich identificeren als de LGBTQ-gemeenschap, maar een “stap naar het hebben van gezonde grenzen”, en benadrukte een lokaal evenement dat door de groep wordt georganiseerd om voor- en tegenstanders bij elkaar te brengen.

 

“We houden van de mensen in onze gemeenschap die zich identificeren als LGBTQ”, zei ze een onderzoek naar de burgemeester wegens “pogingen om de uitslag van de volksraadpleging te manipuleren”.

 

Ze was voormalig organisator van Take Back Alberta en verloor begin dit jaar een tussentijds bod om een ​​vacante gemeenteraadszetel op te vullen.

 

bron: www.edmontonjournal.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.