Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 05 februari 2024 @ 00:01 door Travelboy , 214 keer bekeken

Het concert van Sheeran staat voor zaterdag 24 februari gepland in het Bukit Jalil National Stadium in Kuala Lumpur. PAS-leiders hebben aangkondigd dat als het concert doorgaat, zij het optreden nauwlettend in de gaten gaan houden of er geen dingen gebeuren die in hun ogen niet door de beugel kunnen. Bij eerdere optredens sprak Sheeron zijn steun uit voor de lhbt-plus-gemeenschap en zwaaide hij met een regenboogvlag op het podium.

 

Een woordvoerder van PAS noemde het bedroevend dat ‘het concert de heiligheid van de maand Ramadan die nadert zal vervuilen’ en dat ‘de uitgenodigde artiest een achtergrond heeft […], die door Maleisië resoluut wordt afgewezen.’

 

Coldplay

 

De PAS protesteerde vorig jaar tegen een optreden van Coldplay. Ondanks demonstraties verliep de show zonder incidenten, een patroon dat ook in Indonesië te zien is.

 

In Maleisië, waar homoseksuele handelingen als misdaad worden gezien, is sprake van een toenemende intolerantie als het gaat om lhbti-plussers. De roep om concerten te annuleren volgt op een optreden The 1975 vorig jaar. Zanger Matty Healy uitte op het podium kritiek op de anti-lhbti-wetgeving in Maleisië en zoende de bassist op de mond.

 

Knop

 

De regering heeft nu bij alle concerten een knop verplicht gesteld, waarmee geluid en licht kan worden uitgeschakeld in geval van een ‘ongewenst incident’.

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.