Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 20 april 2024 @ 05:31 door Travelboy , 45 keer bekeken

 Amsterdam en Noordwijk hebben zich gemeld als organisator van Roze Zaterdag in 2026. Dat heeft stichting Roze Zaterdagen Nederland bekend gemaakt.

 

Roze Zaterdag werd in 1994 en 2016 al eens in Amsterdam gehouden; voor Noordwijk zou het de eerste keer zijn.

 

‘We zijn heel erg blij dat deze steden zich kandidaat hebben gesteld om dit mooie en belangrijke evenement te organiseren. Geweldig dat zij zich op deze manier willen laten zien als lhbtiqa+ vriendelijke stad. We weten dat er veel werk is verzet om de kandidaatstelling voor te bereiden en de bidbooks in elkaar te zetten. De komende tijd gaan wij aan de slag om de juiste afweging te maken’, aldus Simon Timmerman, voorzitter stichting Roze Zaterdagen Nederland.



Bekendmaking


In tegenstelling tot eerdere jaren wordt de gaststad niet bekend gemaakt tijdens Roze Zaterdag. Volgens de stichting sneeuwt de belangstelling voor de bekendmaking te veel onder en is er meer aandacht voor de eerstvolgende Roze Zaterdag. Daarom wordt rond de bekendmaking in augustus een apart evenement georganiseerd.

 

Groningen

Dit jaar wordt Roze Zaterdag op 22 juni in Groningen gehouden; in 2025 is Zaanstad aan de beurt.

 

Roze Zaterdag

 

Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren zeventig en wordt traditioneel jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement heeft een emancipatoir en demonstratief karakter en biedt onder andere ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele, sekse- en genderdiversiteit. Stichting Roze Zaterdagen Nederland bewaakt en beschermt de formule van Roze Zaterdag. Jaarlijks kent de stichting de organisatie van Roze Zaterdag, twee jaar vooruit, toe aan een stad in Nederland en ondersteunt en adviseert de organisatoren.

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.