Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 17 maart 2024 @ 00:16 door Travelboy , 140 keer bekeken

2 verenigingen die strijden tegen homohaat hebben een klacht ingediend tegen de Franse rapper en songwriter Kaaris. Eind vorige maand speelde hij tijdens een concert in Parijs een herwerking van zijn nummer 'Zoo'. Sommige concertgangers vinden dat het optreden aanzet tot haat en provocatie.

 

 

"Ik neuk met Brandon en Dylan" en "als deze faggots (scheldwoord voor homo’s, red.) branden in de napalm, dan wil ik hun palm": het zijn slechts enkele van de omstreden uitspraken die de Franse rapper Kaaris deed tijdens zijn optreden in de Accor Arena in Parijs. Enkele concertgangers voelden zich niet comfortabel bij de uitspraken.

 

2 verenigingen die strijden tegen homohaat hebben gisteren een klacht ingediend bij het parket van Parijs, dat nu moet bekijken of er een onderzoek geopend zal worden of niet.

 

Volgens Etienne Deshoulières, de advocaat van de verenigingen, schuilen in de nummers van Kaaris homofobe beledigingen die aanzetten tot haat en geweld. "Dat heeft ernstige gevolgen voor de betrokkenen", benadrukt hij aan persagentschap AFP.

 

Bekijk: Amateurbeelden van het concert in de Accor Arena in Parijs eind februari: 

 

Volgens Deshoulières spelen de Afrikaanse roots van Kaaris een rol bij zijn uitspraken. "Hij komt uit West-Afrika, waar veel landen homoseksualiteit als een strafbaar feit beschouwen en waar seksueel geweld tegen LGBT-mensen vaak voorkomt", klinkt het.

 

Wie is Kaaris?

 

Kaaris is een Franse rapper en songwriter. Zijn echte naam is Okou Armand Gnakouri. Hij werd geboren op 30 januari 1980 in Ivoorkust. Kaaris staat bekend om zijn harde rapstijl en zijn deelname aan de Franse hiphopscene.

Hij brak door met zijn debuutalbum 'Or Noir' in 2013, waarop hits stonden zoals 'Binks' en 'Zoo'. Kaaris heeft sindsdien verschillende albums en singles uitgebracht en staat bekend om zijn samenwerkingen met andere Franse rappers zoals Booba.

Kaaris ontkent via zijn advocaat dat er in zijn liedjes homofobe teksten voorkomen. "Ik ben erg verrast dat de klacht nu werd ingediend", zo verklaart zijn advocaat. "Het nummer werd al in 2013 uitgebracht. Deze klacht is louter bedoeld om de verenigingen aandacht te geven of om de artistieke expressie van mijn cliënt te beperken."

 

Geen onbeschreven blad

Het is niet de eerste keer dat de Franse rapper in opspraak komt. Onlangs werd hij door zijn voormalige vriendin beschuldigd van huiselijk geweld, maar de rechter sprak hem vrij.

 

In 2018 belandde hij een maand in de cel toen hij op in de vertrekhal van de luchthaven van Orly nabij Parijs voor de ogen van tientallen passagiers op de vuist ging met de entourage van Booba, een andere Franse rapper.

 

De hal moest tijdelijk dicht, vluchten liepen vertraging op en de schade liep in de tienduizenden euro's. De 2 artiesten kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden.

bron: www.vrt.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.