Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 25 januari 2024 @ 17:07 door Travelboy , 294 keer bekeken

Het Bureau voor Toerisme in Nepal heeft besloten dat het zich meer wil richten op diversiteit en inclusiviteit en wil lhbtiq’s actief benaderen om het land als toerist te bezoeken. Hiertoe is een speciaal iemand benoemd: de mensenrechtenactivist en voormalig politicus Sunil Babu Pant.

 

Sunil Baby Pant is een mensenrechtenactivist, monnik en voormalig politicus die lid was van de Nepalese regering. Hij is door het Bureau voor Toerisme in Nepal benoemd tot de allereerste culturele afgezant die zich inzet voor lhbtiq+-toerisme in Nepal. Hij werd benoemd tijdens een evenement op 19 januari. Pant is de oprichter van Blue Diamond Society, de eerste rechtenorganisatie voor lhbtiq+’s in Nepal.

 

positieve impact

 

In een verklaring van het Bureau voor Toerisme zei het bestuur: “Deze titel is aan Pant toegekend vanwege zijn voortdurende toewijding en passie voor het initiëren van inclusiviteit en diversiteit binnen de toeristische sector in Nepal. In zijn nieuwe functie krijgt hij de kans om positieve impact te creëren op zowel lokaal als internationaal niveau.”

 

Met de komst van Pant wil het toerismebureau bewustzijn creëren rond lhbtiq+-kwesties, lhtiq+-vriendelijk beleid, -bestemmingen en -ervaringen promoten. “Zijn expertise en invloed zullen ongetwijfeld bijdragen aan de groei van het roze toerisme en bijdragen aan een meer inclusieve en diverse reisindustrie.”

 

bron: www.winq.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.