Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 06 maart 2024 @ 00:44 door Travelboy , 160 keer bekeken

Manuel Guerrero zit sinds 4 februari vast in een cel in Qatar. De man heeft de Britse en Mexicaanse nationaliteit. Zijn familie heeft zijn arrestatie naar buiten gebracht en voerde maandag actie voor de Britse ambassade in Mexico City.

 

 

De 44-jarige voormalig manager van British Airways zit volgens zijn broer Enrique vast omdat hij homoseksueel is. Hij werd met een vals profiel op de homodatingapp Grindr naar een bijeenkomst met andere mannen gelokt in Doha. Daar werd Manuel opgewacht door politiemensen die hem arresteerden. Volgens Enrique wordt zijn broer ook ten onrechte beschuldigd van het in bezit hebben van drugs.

 

Hij krijgt geen bijstand van een advocaat en werd gedwongen documenten in het Arabisch te ondertekenen zonder hulp van een tolk,

 

In zijn cel worden hem medicijnen onthouden. ‘Hem is de toegang ontzegd tot de antiretrovirale medicijnen die hij nodig heeft om met HIV te leven, wat een marteling is en zijn leven in gevaar brengt’, aldus zijn broer.

 

Consulaire bijstand

 

Ook zou hij gedwongen worden om toe te kijken hoe andere gevangen worden geslagen en werd hij gedwongen om in zijn telefoon andere homoseksuele mannen in Qatar aan te wijzen.

 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk heeft tegen The Mirror bevestigd dat het consulaire bijstand verleent en de familie van Manuel helpt, samen met Mexicaanse diplomaten.

 

#QatarFreeManuel

 

Enrique is inmiddels de sociale-mediacampagne #QatarFreeManuel gestart en is er in Mexico-City gedemonstreerd voor de Britse ambassade om aandacht te vragen voor het lot van Manuel.

 

Manuel verhuisde voor werk naar Qatar en maakte negen maanden geleden op sociale media bekend dat hij aan een nieuwe baan begon als waarnemend hoofd Productontwikkeling en Service Design bij Qatar Airways. 

 

Zeven jaar

 

Seks tussen mensen van hetzelfde geslacht is verboden in Qatar. Er staat maximaal zeven jaar gevangenisstraf op. De situatie voor lhbti-plussers zou na het WK Voetbal in 2022 zijn verslechterd.

 

 (Bron: The Mirror, Attitude; foto’s: screenshots X)

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.