Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 25 april 2024 @ 00:05 door Travelboy , 34 keer bekeken

In Hongarije mogen alle ‘regenboogproducten’ voor kinderen niet meer aangeboden op kinderafdelingen en alleen in een neutrale verpakking verkocht worden.

 

Het is sinds 2021 bij wet verboden boeken, films en andere gegevensdragers die niet-heteroseksuele seksualiteit uitbeelden, te koop aan te bieden voor kinderen en jongeren. De regels zijn nu uitgebreid tot alle producten die voor kinderen bedoeld zijn.

 

premier Orbán

 

Dergelijke producten mogen ook niet in een etalage worden uitgestald of publiekelijk toegankelijk zijn. Bovendien mogen ze niet worden verkocht binnen een straal van 200 meter van een onderwijs-, kinder- of jeugdbeschermingsvoorziening of een kerk. Als deze producten op internet worden verkocht, moet er vanaf oktober een duidelijke melding zichtbaar zijn.

 

Welke producten onder de uitbreiding van de regels vallen, staat niet omschreven.

 

Afgelopen zomer werd een boekwinkelketen beboet voor het overtreden van deze regels. Andere boekwinkels haalden boeken met een queer-inhoud uit hun schappen.

 

Ter voorbereiding op de aanscherping van deze richtlijnen hebben regeringsgezinde kranten de afgelopen dagen steeds vaker bericht dat de ‘lhbti-lobby’ al ‘zijn weg heeft gevonden naar kinderspeelgoed’. Als bewijs lieten ze een Lego-set in regenboogkleuren zien, die drie jaar geleden op de markt kwam. Ook werd verwezen naar een stripfiguur met een regenboogtrui.

 

Mensenrechten- en lhbti-belangenengroepen bekritiseren de verscherping. Anna Donáth, voorzitter van Momentum, zei dat de regeringspartijen proberen de aandacht af te leiden van hun eigen mislukkingen door seksuele minderheden te stigmatiseren.

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.