Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 01 maart 2024 @ 00:01 door Travelboy , 167 keer bekeken

Een homobar in de Siberische stad Krasnojarsk heeft aangekondigd te sluiten na een politie-inval dit weekend, zo meldden lokale media maandag.

 

 

De abrupte sluiting van de bar – genaamd Elton – kwam nadat Yekaterina Mizulina, die het voortouw heeft genomen bij het harde optreden tegen anti-oorlogsactivisten in Rusland, beloofde contact op te nemen met de politie vanwege een ‘provocerend’ feest waar dragshow-artiesten in soldatenuniformen aan het dansen waren. de bar tijdens een militaire vakantie vorige week.

 

“De LGBT-bar in Krasnojarsk ging niet alleen niet dicht, maar hield ook een provocerend feest op de Dag van de Verdedigers van het Vaderland”, zei Mizulina zaterdag in de berichtenapp Telegram.

 

Zondag maakte de plaatselijke afdeling van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken  bekend  dat het de dag ervoor een drugs- en alcoholinspectie bij Elton had uitgevoerd en twaalf mensen had aangehouden voor ondervraging.

 

“Wanneer de haatpropaganda botsingen tussen burgers aanmoedigt, kunnen we uw veiligheid en die van onze werknemers niet garanderen”, citeerde de  nieuwswebsite ngs24.ru het management van de bar in de aankondiging van de sluiting. 

 

De eigenaar van Elton, die volgens de politie werd onderzocht tijdens het feest van vorige week, vertelde de lokale media dat hij “signalen” had ontvangen  van wetshandhavingsautoriteiten dat de bar gesloten zou worden.

 

In december deed de politie  een inval  in Elton en hield twintig bezoekers kortstondig vast na klachten over mannen die dansten en elkaar kusten. 

 

Het Russische Hooggerechtshof bestempelde de niet-bestaande “internationale LHBT-beweging” vorig jaar als “extremistisch”, wat leidde tot  invallen in homoclubs en de vrees wekte dat de autoriteiten het verbod zouden kunnen gebruiken om LHBTQ+-mensen te vervolgen.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.themoscowtimes.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.