Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 25 januari 2024 @ 17:07 door Travelboy , 294 keer bekeken

Spanje mag in de top 5 staan van landen waar lhbti-rechten het best zijn geregeld, uit de kast komen is voor sommige Spanjaarden nog een enorme stap. Nu lijkt ook het laatste Spaanse bolwerk waar homoseksualiteit taboe was, geslecht. Voor het eerst durft een stierenvechter te zeggen dat hij niet heteroseksueel is. Zijn coming-out was dubbel ingewikkeld, zegt Mario Alcalde. "Want bijna alle gays zijn tegen stierenvechten."

 

 

De 31-jarige Alcalde koos een kranteninterview om het hoge woord eruit te gooien: "Ik ben panseksueel en identificeer me met de gehele lhbti-vlag. Ik word verliefd op iemands binnenkant, het maakt me niet uit welk gender diegene heeft."

 

 

Hij voegt er meteen aan toe dat zijn seksuele voorkeur 'niet normaal is in het stierenvechten' en dat hij hoopt dat hij door zijn coming-out bijdraagt ​​aan modernisering van de wereld van de torero's. Die wereld zit in Spanje vol tradities. Alcalde noemt uit de kast komen in zijn geval dubbel zwaar, want hij heeft het gevoel ook niet echt te passen in de lhbti-gemeenschap.

 

Tweede strijd

 

"De waarheid is dat vrijwel alle homo's tegen stierenvechten zijn", zegt hij in het kranteninterview. Alcalde voelt daarom dat hij nog een tweede strijd te voeren heeft. Om acceptatie te kweken voor het stierenvechten in de lhbti-gemeenschap, wil hij in de Madrileense gaywijk Chueca een bar openen waar op schermen stierengevechten te zien zullen zijn.

 

bron: www.rtlnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.