Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 24 januari 2024 @ 16:42 door Travelboy , 287 keer bekeken


De president van de republiek, Marcelo Rebelo de Sousa, heeft het decreet van de Assemblee van de Republiek uitgevaardigd dat praktijken gericht op de gedwongen bekering van seksuele geaardheid of genderidentiteit verbiedt en criminaliseert.

 

“De president van de republiek heeft het decreet van de Assemblee van de Republiek uitgevaardigd dat de zogenaamde ‘seksuele conversie’-praktijken tegen LGBT+-mensen verbiedt, waardoor handelingen gericht op het veranderen, beperken of onderdrukken van seksuele geaardheid, genderidentiteit of -uitdrukking strafbaar worden gesteld, en de wet wordt gewijzigd nr. 38/2018, van 7 augustus, en het Wetboek van Strafrecht”, aldus een nota gepubliceerd op de officiële website van het presidentschap van de republiek. Het Parlement keurde het diploma op 23 december 2023 goed.

 

De definitieve tekst omvatte wetsvoorstellen van de PS, Bloco de Esquerda, Livre en PAN en kreeg, naast de voorstanders, de steun van het Liberale Initiatief en de PCP, maar kreeg een stem tegen van de PSD en Chega.

 

De wet wijzigt het Wetboek van Strafrecht en verbiedt “elke praktijk gericht op de gedwongen bekering van seksuele geaardheid, genderidentiteit of expressie”.

 

“Iedereen die een andere persoon onderwerpt aan handelingen gericht op het veranderen of onderdrukken van diens seksuele geaardheid, genderidentiteit of expressie, inclusief het uitvoeren of bevorderen van medisch-chirurgische procedures, praktijken waarbij gebruik wordt gemaakt van farmacologische, psychotherapeutische of andere psychologische of gedragsmatige middelen, wordt gestraft met een gevangenisstraf. straf van maximaal 3 jaar of een boete”, aldus de definitieve tekst.

 

 

Als het om onomkeerbare fysieke veranderingen gaat, kan de gevangenisstraf oplopen tot vijf jaar.

 

De straffen worden verhoogd als de misdrijven door meer dan één persoon worden gepleegd, als het slachtoffer onder meer jonger dan 16 jaar, jonger dan 14 jaar is of als het om een ​​bijzonder kwetsbare persoon gaat.

 

Iedereen die voor deze misdaden is veroordeeld, kan voor een periode van tussen de twee en twintig jaar ook worden uitgesloten van het uitoefenen van functies waarbij regelmatig contact met minderjarigen nodig is en om het vertrouwen van een minderjarige op zich te nemen, of het nu gaat om adoptie, pleegzorg, civiele sponsoring of een andere vorm van voogdij. jaren.

 

Ook is het de bedoeling om een ​​onderzoek uit te voeren naar praktijken die gericht zijn op het veranderen, beperken of onderdrukken van seksuele geaardheid, genderidentiteit of -expressie in Portugal, en de impact ervan op de fysieke en mentale gezondheid van slachtoffers, en om het aantal slachtoffers te onderzoeken in het hele land. gebied.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.publico.pt
​

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.