Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 21 februari 2024 @ 01:25 door Travelboy , 202 keer bekeken

Het officiële Arabische account van FC Barcelona op X (voorheen Twitter) werd zwaar bekritiseerd na een post waarin LGBTQ+-rechten werden gepromoot.

 

Arabisch account van FC Barcelona berispt vanwege het promoten van LGBTQ+

 

In een bericht plaatste het officiële account een foto van een gebouw met het logo van de club en de Pride-vlag. Het ondertitelde het: "Internationale dag tegen LGBT-haat in de sport."

 

Het officiële Arabische verslag van FC Barcelona vervolgde ook: "We werken voor een sport die seksuele en genderdiversiteit respecteert, gebaseerd op gelijkheid en vrijheid."

 

De Koeweitse imam Mishary Rashid Alafasy plaatste de foto opnieuw, hekelde de Spaanse voetbalclub en schreef: "Je kunt slecht spelen en je hebt ook geen moraal?"

 

Een ander voegde eraan toe: “Respecteer uw Arabische volgers en Arabische fans, van wie de meesten moslims zijn.” Een persoon merkte op: "Het zal niet worden geaccepteerd of opgelegd aan de Arabische volkeren, ongeacht de bronnen."

 

Volgens Spaanse media viert de wereld elke 19 februari de Internationale Dag tegen Homofobie in het Voetbal. Deze dag herdenkt de geboorte van Justin Fashanu – de eerste voetballer in de frontlinie die in de media openlijk uit de kast kwam. 

 

bron: www.albawaba.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.