Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 07 april 2024 @ 01:39 door Travelboy , 80 keer bekeken

Nu de paasvakantie net voorbij is, wil een Congolees parlementslid uit de gelederen van de “Dynamique Progressive Revolutionaire” (DYPRO), Constant Mutamba Tungunga, een wetsvoorstel indienen met het oog op het criminaliseren van homoseksualiteit in de Democratische Republiek Congo.

 

Op dit moment veroordeelt Congo-Kinshasa de relaties tussen individuen van hetzelfde geslacht niet, in tegenstelling tot buurland Oeganda, hoewel homoseksualiteit daar sociaal zeer wordt afgekeurd.

 

Dit is al 21 jaar het vijfde voorstel van dit type dat wacht op onderzoek, tot nu toe tevergeefs. De vlaggenschipmaatregel van dit voorstel om het wetboek van strafrecht te herzien is gebaseerd op straffen variërend van “van 5 tot 10 jaar dienstbaarheid voor iedereen die een homoseksuele daad pleegt”.

 

 

Tot ieders verbazing leidt het paasbestand in de Democratische Republiek Congo tot een wetsvoorstel gericht op het onderdrukken van homoseksualiteit in naam van de “culturele soevereiniteit”, de strijd tegen het “neokolonialisme” en het vrijwaren van nationale belangen. die dienen “om homoseksualiteit aan te moedigen” of “om homoseksualiteit te bepleiten onder auspiciën van de strijd voor gender”.

 

Het huidige wetsvoorstel beoogt strafbaarstelling te creëren voor “mensen van hetzelfde geslacht die zich bezighouden met seksuele relaties of seksuele relaties, zelfs in privékring”. Ook wordt bepaald dat deze mensen “zullen worden gestraft met dwangarbeid van 5 tot 10 jaar en een boete variërend van 7,5 miljoen tot 15 miljoen Congolese frank (tussen $2.600 en $5.300).

 

Bovendien zijn er sancties van 15 jaar dwangarbeid en boetes van 30 miljoen Congolese frank ($10.600) voorzien, “tegen elke rekruteerder, werkgever of enige andere persoon die hiërarchische macht uitoefent of tot de medische beroepsgroep behoort en die homoseksuele relaties heeft opgelegd aan een werkzoekende tijdens het aanwervingsproces, of op een werknemer of ondergeschikte met het oog op het behoud van zijn baan of het verkrijgen van een promotie of zelfs op een patiënt die aan hem is toevertrouwd.

 

Ten slotte moet dit voorstel ook de bestaande bepalingen met betrekking tot verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en publieke verontwaardiging tegen de moraal aanvullen, door secties toe te voegen die specifiek gericht zijn op LHBT+-mensen, telkens met straffen tot 15 jaar gevangenisstraf. Raadpleeg het onderstaande document.

 

Ter herinnering: het gemiddelde salaris in de Democratische Republiek Congo wordt geschat op $49 per maand .

 

bron: https://76crimesfr.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.