Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 05 januari 2024 @ 00:07 door Travelboy , 320 keer bekeken

Wycombe Wanderers heeft deze winter de 20-jarige Richard Kone aangetrokken. Normaal gesproken is een transfer van Wycombe - dat uitkomt op het derde niveau van Engeland - niet heel boeiend, maar het verhaal van Kone is wél bijzonder. De Ivoriaan kwam op een heel bijzondere manier bij Wycombe terecht, nadat hij door zijn ouders op straat werd gezet.

 

Afbeelding


De inmiddels 20-jarige Kone vertelde aan zijn ouders dat hij op mannen valt, wat in Ivoorkust niet zo wordt geaccepteerd als in bijvoorbeeld Nederland of Engeland. Volgens Daily Star is er nog veel discriminatie tegen homoseksualiteit in Ivoorkust. Zijn ouders zetten hem op straat, waarop Kone besloot naar Engeland te verhuizen. Daily Star citeerde Kone: "Het is extreem moeilijk om dakloos te zijn in mijn thuisland."



Kone speelde tot voor kort bij Athletic Newham, een amateurclub in Engeland. Daar scoorde hij aan de lopende band. Wycombe wilde hem in de zomer al hebben, maar stuitte toen op wat problemen. Nu was het wel mogelijk om de spits aan te trekken.



Homoseksuele voetballers
Kone is de tweede homoseksuele voetballer in de vier professionele competities van Engeland. De ander is de pas 18-jarige Jake Daniels, die het grootste deel van zijn wedstrijden voor het onder 21-team van Blackpool speelt. Het eerste van Blackpool komt, net als Wycombe, uit in de League One.

 

bron:  www.sportnieuws.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.