Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 24 maart 2024 @ 00:08 door Travelboy , 102 keer bekeken

Senior Minister HE Ieng Moly heeft verklaard dat het huidige aantal LGBT-mensen in Cambodja ongeveer 100.000 bedraagt en dat Cambodja homoseksuelen niet discrimineert.

 

De heer Ieng maakte zijn opmerkingen tijdens een ontmoeting met Z.E. Jean-Marc BERTHON, ambassadeur van Frankrijk belast met LGBT-rechten, op vrijdagmiddag 22 maart 2024 bij de Nationale AIDS-autoriteit.

 

De Senior Minister gaf uitleg over het werk dat de Nationale AIDS Autoriteit in het verleden heeft verricht en benadrukte dat de autoriteit onder het directe gezag valt van de Raad van Ministers, die rechtstreeks aan de premier moet rapporteren.

 

Hij voegde eraan toe dat op 15 maart 2024 de plenaire vergadering van de Raad van Ministers het beleid heeft goedgekeurd om een ​​einde te maken aan AIDS en de duurzaamheid van het AIDS-programma voor 2023-2028, dat vanaf nu zal worden uitgevoerd.

 

Voor het doel 95-95-95 behaalde Cambodja 86-99-98, waarmee het de tweede en derde doelstelling overtrof.

 

De ambassadeur bedankte Cambodja voor zijn vrijgevigheid jegens LGBT-mensen en voor het aanvaarden van de aanbevelingen van de Verenigde Naties over LGBT-rechten.

 

Tegelijkertijd vroeg HIJ naar het huwelijk, discriminatie en de wet om transgenders te beschermen.

 

Ook Frankrijk hecht veel waarde aan de strijd tegen HIV/AIDS in Cambodja, en Frankrijk is vereerd het tweede land te zijn dat hulp biedt bij het versterken van de samenwerking in de strijd tegen HIV/AIDS.

 

De ambassadeur vroeg ook hoe LGBT-mensen besmet zijn met HIV en wat de strijd is tegen LGBT-discriminatie en LGBT-rechten in Cambodja.

 

In reactie hierop verklaarde de Senior Minister dat er in de hoofden van het Cambodjaanse volk geen sprake is van discriminatie op basis van homoseksualiteit. In de Cambodjaanse samenleving is er een goede tolerantie voor LHBT’s en kunnen ze samen trouwen.

 

Er kan echter geen huwelijksakte aan hen worden afgegeven, omdat volgens het Cambodjaanse burgerlijk recht het huwelijk tussen een man en een vrouw moet plaatsvinden.

 

Er kan echter wel een burgerlijk contract worden afgegeven.

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.