Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 13 januari 2024 @ 00:01 door Travelboy , 341 keer bekeken

De Schotse overheid gaat conversietherapieeën die er op gericht zijn om de seksuele oriëntatie of genderidentiteitvan mensen te veranderen of te onderdrukken verbieden. Dinsdag werd hiertoe een wetsvoorstel ingediend.

 

Medische behandelingen zoals gender-bevestigende hulp voor transgender personen worden in het wetsvoorstel niet beschouwd als een conversietherapie. Dat is wel het geval voor therapieën of begeleidingen die tot doel hebben om de aantrekkingskracht van patiënten tot hetzelfde geslacht te veranderen of te onderdrukken en dit door herhaaldelijk of voortdurend de activiteiten en het uiterlijk van de patiënt te controleren, iemand herhaaldelijk of voortdurend te bedreigen of te vernederen, en medicatie voorschrijven die het seksueel verlangen van een persoon onderdrukt.

 

Als gevolg van het voorgestelde verbod zouden nieuwe strafbare feiten geïntroduceerd worden die ertoe kunnen leiden dat daders worden aangeklaagd voor het deelnemen aan conversiepraktijken, het aanbieden van eenconversiedienst, of het deelnemen aan een reeks dwingende gedragingen.

 

Om een individu of een organisatie te vervolgen voor een van deze misdrijven, moet worden bewezen dat iemand die deelneemt aan een conversiepraktijk dit heeft gedaan met de intentie om de seksuele of genderidentiteit van een persoon te veranderen en dat dit "fysieke of psychologische schade" veroorzaakt.

 

bron: www.gaylive.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.