Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 18 februari 2024 @ 01:02 door Travelboy , 207 keer bekeken

Het Ghanese parlementslid Alexander Afenyo-Markin van de regeringspartij NNP (Nieuwe Patriottische Partij) heeft er bij de behandeling van het anti-lhbti-wertsvoorstel voor gepleit om geen gevangenisstraffen voor ‘homoseks’ op te leggen.

 

 

Hij zei dat het opsluiten van mensen wegens lhbti-misdrijven sodomie in gevangenissen zou aanmoedigen en ‘homoseksualiteit en de bevordering ervan’ in het West-Afrikaanse land zou verergeren, wat volgens hem de bedoeling van het wetsvoorstel zou ondermijnen.

 

Volgens Alexander Afenyo-Markin is de gevangenis niet effectief bij het aanpakken van een ‘gedragsprobleem’. Hij vindt dat celstraf moet worden veranderd in dienstverlening aan de gemeenschap.

 

In het wetsvoorstel staat een gevangenisstraf van maximaal tien jaar op het hebben van ‘homoseks’

 

Het wetsvoorstel, dat zich in de laatste fase bevindt voordat het wet wordt, moedigt degenen die beschuldigd worden van homoseksualiteit verder aan om zich te onderwerpen aan zogenoemde conversietherapie in ruil voor strafvermindering.

 

De initiatiefnemers willen dat het wetsvoorstel, dat wordt gezien als een van de strengste in Afrika ten aanzien van de lhbti-plus-gemeenschap, in maart wordt aangenomen.

 

Homoseks is in Ghana al strafbaar met maximaal drie jaar gevangenisstraf.

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.