Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 08 februari 2024 @ 00:01 door Travelboy , 324 keer bekeken

Na een onderbreking van vier jaar kleurden de straten van de grootste stad van India weer rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Mumbai stond op 3 februari in het teken van de Pride Parade, waar lhbtiq+-organisaties samenkwamen om hun veerkracht te vieren en te strijden voor gelijke rechten.

 

No political posters, no 'bhakt' bashing — queer group's rules for Mumbai  pride parade

 

Sinds 2008 viert Mumbai jaarlijks Pride, met een mars door een deel van de stad. Door corona was deze traditie stil komen te liggen, en daarna zag de politie een mars door de stad niet zitten. Maar nu was het weer zover. Onder leiding van The Mumbai Queer Pride (MQP), The Humsafar Trust (HST) en andere lhbtiq+-organisaties werd het evenement afgelopen zaterdag na een afwezigheid van vier jaar weer gehouden.

 

allerlei evenementen

 

Een van de grootste trekpleisters dit jaar was ‘Gulabi Mela’, georganiseerd in samenwerking met het door jongeren geleide initiatief Yaariyan, dat plaatsvond op 28 januari. Tijdens het evenement lieten jonge queer ondernemers zich van hun creatieve kant zien, er waren optredens van lhbtiq+-artiesten, activiteiten en workshops. Ook was er een flashmob en een game-event op Juhu Beach. 

 

Het hoogtepunt vormde de Pride-mars van afgelopen zaterdag. Het centrale thema van de mars dit jaar was 'marriage equality' en er kwamen duizenden mensen af op de Pride Parade.

 

 

trots

 

De CEO van The Humsafar Trust, Vivek Raj Anand, benadrukte het belang van trots op de lhbtiq+-gemeenschap en zei: “Trots is wanneer je niets te verbergen hebt, en je identiteit omarmt zonder voorbehoud of angst. Mumbai Pride was zorgvuldig gepland om zichtbaarheid en openheid te tonen en om gelijkheids- en antidiscriminatiewetten te bepleiten. Er valt nog veel terrein te winnen in deze reis naar sociale rechtvaardigheid. Zoals altijd werd deze mars mogelijk gemaakt dankzij de noodzakelijke toestemmingen en de extra steun die we van de autoriteiten hebben gekregen. Hartelijk dank aan de politie van Mumbai voor het garanderen van een soepele operatie.”

 

bron: www.winq.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.