Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 13 februari 2024 @ 00:00 door Travelboy , 234 keer bekeken

Volgens de politie kwamen zo'n 4.000 tegenstanders van het wetsvoorstel dat de weg vrijmaakt voor het homohuwelijk en adoptie door koppels van hetzelfde geslacht zondag bijeen in Athene, een paar dagen vóór de stemming door de afgevaardigden over deze belangrijke hervorming in Griekenland.

 

 

Bijeenkomst in Athene van tegenstanders van het homohuwelijk.  [dpa - Aris Messinis]

Bijeenkomst in Athene van tegenstanders van het homohuwelijk 

 

Demonstranten, verzameld onder het parlement waar het door de conservatieve regering voorgestelde wetsvoorstel woensdag of donderdag zou moeten worden aangenomen, toonden spandoeken met de tekst: “Nee tegen homoseksueel ouderschap” of “Het Grieks-orthodoxe gezin is een vader, een moeder en kinderen.

 

De demonstranten, die reageerden op de oproep ‘Nee tegen het veranderen van de instelling van het gezin’, zongen ook meerdere keren: ‘Raak de kinderen niet aan’.

 

Bij de bijeenkomst waren verschillende orthodoxe priesters en nonnen aanwezig, mensen die kruisbeelden en kruisen droegen, maar ook veel aanhangers van de extreemrechtse Niki-partij, waaronder leider Dimitris Natsios.

 

Adoptie in het hart van de controverse


Premier Kyriakos Mitsotakis heeft het wetsontwerp aangenomen, ondanks felle tegenstand van de machtige en invloedrijke Orthodoxe Kerk en de rechtervleugel van zijn Nieuwe Democratie (ND)-partij. Tot nu toe heeft voor homoseksuele paren met kinderen alleen de biologische ouder rechten over deze kinderen.

 

Er bestaat weinig twijfel over de aanneming van het wetsontwerp, aangezien verschillende oppositiepartijen, waaronder de linkse Syriza onder leiding van Stefanos Kasselakis, die onlangs met zijn partner in de Verenigde Staten trouwde, hun voornemen hebben aangekondigd vóór de tekst te zullen stemmen.

 

Het betekent een significante verandering in een land waar het traditionele gezinsmodel nog steeds grotendeels de boventoon voert. Bovendien is uit verschillende peilingen gebleken dat de Grieken vóór de legalisering van het homohuwelijk zijn, maar een grote meerderheid van hen zegt tegen het recht op adoptie voor koppels van hetzelfde geslacht te zijn.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.rts.ch



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.