Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 24 februari 2024 @ 00:04 door Travelboy , 184 keer bekeken

Het gouverneurskantoor van Ankara heeft een LHBT-evenement verboden en de organisatoren hiervan de dag vóór de geplande aanvang op de hoogte gesteld, zo meldde de nieuwswebsite Bianet .

 

Het gouverneurschap van Ankara verbood het 12e Pink Life Queerfest

 

Het 12e “Kuirfest”, gesponsord door de Pembe Hayat Association, zou plaatsvinden tussen 23 en 25 februari, aldus het rapport. De NGO werd donderdag door de politie op de hoogte gebracht.

 

De autoriteiten noemden “bescherming van de openbare orde, de algemene moraal en de rechten en vrijheden van anderen” om het verbod te rechtvaardigen.

 

“Inmiddels hebben we de bevelen voor het kopieer- en plakverbod die ons zijn overhandigd uit het hoofd geleerd”, zei de NGO, en kondigde aan dat zij het bevel bij een administratieve rechtbank zal aanvechten en een nieuwe afspraak zal maken om het verbod te omzeilen.

In het verleden had het gouverneurskantoor van Ankara twee verboden voor onbepaalde tijd opgelegd aan alle LHBT-evenementen, die beide vervolgens door administratieve rechtbanken werden vernietigd.

 

De Turkse autoriteiten verbieden routinematig LHBT-evenementen die tijdens Pride-weken worden georganiseerd, en wetshandhavers verspreiden met geweld alle bijeenkomsten die ondanks het verbod worden gehouden.

 

Platforms zoals YouTube en Netflix hebben bij meerdere gelegenheden de opdracht gekregen om inhoud te verwijderen die beschuldigd wordt van “het verspreiden van pro-LGBT-propaganda” onder het voorwendsel van het beschermen van gezinswaarden.

 

Anti-LGBT-haatzaaiende uitlatingen zijn ook een hardnekkig probleem, waarbij politici hun demoniserende retoriek tijdens verkiezingscampagnes intensiveren

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: https://stockholmcf.org



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.