Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 27 februari 2024 @ 01:55 door Travelboy , 179 keer bekeken

Het is de enige in zijn soort in een grote stad, gecreëerd om deze gevangenen te beschermen tegen het geweld en de intimidatie waarmee ze te maken kunnen krijgen in de algemene bevolkingskant van de gevangenis.

 

In de K6G, de 'homovleugel' van de mannengevangenis in LA County, organiseerden gevangenen een geïmproviseerde modeshow voor een verslaggever ter plaatse om dit deel van de faciliteit te documenteren.

In de K6G, de 'homovleugel' van de mannengevangenis in LA County, organiseerden gevangenen een geïmproviseerde modeshow voor een verslaggever ter plaatse om dit deel van de faciliteit te documenteren.

 

De Men's Central Jail in het centrum van Los Angeles herbergt enkele van de meest gewelddadige delinquenten uit de omgeving, van wie velen binnen zijn wegens drugs- en bendegerelateerde aanklachten.

Maar het leven is voor sommigen achter de tralies een beetje makkelijker, waar er een speciale vleugel is speciaal voor homo- en transgendergevangenen.

 

Het is de enige in zijn soort in een grote stad, en Ani Ucar, schrijfster van LA Weekly, zegt dat het gemaakt is om deze gevangenen te beschermen tegen het geweld en de intimidatie waarmee ze te maken kunnen krijgen in de algemene bevolkingskant van de gevangenis.

 

"Er was geen raciale verdeeldheid onder de gevangenen, er was geen bendepolitiek", zegt ze. "Ze hebben er een veilige plek voor zichzelf van gemaakt."

 

Het werd opgericht in 1985 nadat een ACLU-rechtszaak het Department of Corrections dwong deze vleugel op te richten. Momenteel verblijven er ongeveer 140 gevangenen in de inrichting.

 

Ondanks het plezier dat er te zien was toen ze op bezoek was, zegt Ucar dat het nog steeds een gevangenis is waar sommige mannen haar vertelden dat het niet alleen maar plezier en spelletjes zijn.

 

"Als je met een van hen individueel praat, zullen ze je vertellen dat het een hel voor hen is", zegt ze.

 

Velen kwamen naar deze vleugel vanwege drugsgerelateerde aanklachten, en sommigen spraken over hun slechte leven daarbuiten.

 

‘Veel van hen komen uit gebroken gezinnen waarvan de families hen hebben verstoten. Ze hebben niemand om naar terug te gaan als ze worden vrijgelaten’, zegt ze, ‘dus in dit deel van de gevangenis hebben ze een gezin voor zichzelf gevonden. ."

 

Ucar zegt ook dat er heteroseksuele gevangenen zijn die proberen in de homovleugel geplaatst te worden.

 

"Ze zijn erachter gekomen dat het, denk ik, een aangenamere plek is om je tijd door te brengen vanwege het gebrek aan geweld onder de bevolking", zegt ze.

 

De autoriteiten moeten vervolgens gevangenen screenen om te beoordelen of die persoon inderdaad homoseksueel of transgender is.

 

Het grootste deel van dat proces bestaat uit vragen: ga je naar homobars? Welke? Hoe is het binnen?

 

Dat is echter problematisch omdat je bijvoorbeeld homo kunt zijn en nog nooit in een homobar bent geweest.

 

"Dat was een grote kritiek die ik hoorde", zegt Ucar. "De vragen lijken gericht op één specifiek type homoseksueel."

 

Ze zegt dat er op dit moment geen betere manier is voor agenten om deze gevangenen te screenen, maar misschien kunnen ze in de toekomst samenwerken met lokale organisaties om een proces te ontwikkelen.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: https://laist.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.