Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 06 januari 2024 @ 00:00 door Travelboy , 324 keer bekeken

Een trouwambtenaar in de VS die in 2015 wereldwijd aandacht kreeg omdat ze weigerde twee homo's te trouwen, moet 260.000 dollar (bijna 240.000 euro) betalen aan het stel. Het bedrag komt boven op een schadevergoeding van 100.000 dollar.

 

 
 
Kim Davis, een ambtenaar in een gemeente in de Amerikaanse staat Kentucky, kreeg negen jaar geleden internationale media-aandacht omdat ze weigerde David Ermold en David Moore te trouwen.

 

Schadevergoeding

 

De twee mannen wilden graag in het huwelijksbootje stappen nadat het Amerikaanse hooggerechtshof had besloten dat het homohuwelijk niet langer verboden is in de VS. Davis weigerde dat echter.

 

Ze kwam korte tijd vast te zitten om haar weigering. Ermold en Moore spanden een rechtszaak aan, die jaren duurde omdat Davis in beroep bleef gaan. Een jury besloot eerder al dat ze de twee 100.000 dollar schadevergoeding moest betalen, daar komen nu ook de proceskosten die het stel maakte bovenop.

 

'Bitterzoet'

 

Davis weigerde het stel vanuit haar geloofsovertuiging te trouwen. De advocaat van de twee zegt tegen The Washington Post dat de beslissing van de rechter 'bitterzoet' is. "Hun leven lag lange tijd onder een vergrootglas, alle details kwamen in de rechtbank voorbij."

 

bron: www.rtlnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.