Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 29 april 2024 @ 00:01 door Travelboy , 54 keer bekeken

Toevoeging aan de antiprostitutiewet betekent dat activiteiten van hetzelfde geslacht kunnen leiden tot maximaal 15 jaar gevangenisstraf
 

Het Iraakse parlement heeft een nieuw amendement aangenomen dat ervoor zorgt dat LGBTQ-mensen tot vijftien jaar gevangenisstraf kunnen krijgen wegens homoseksuele activiteiten.

 

Raed al-Maliki, lid van de parlementaire juridische commissie, zei op een persconferentie dat de wijziging van de antiprostitutiewet bepalingen zou bevatten om “praktijken die vrouwen imiteren”, transgenderisme en “het bevorderen van seksuele handelingen” te bestraffen, en om organisaties te verbieden “ het bevorderen van "prostitutie en seksuele afwijkingen", aldus Shafaq News.

 

De nieuwe wet bepaalt een minimum van tien jaar gevangenisstraf voor homoseksuele handelingen, en minstens zeven jaar gevangenisstraf voor het “bevorderen” van LHBTQ-activiteiten.

 

Amir Al-Maamouri, een onafhankelijk parlementslid, vertelde Shafaq News dat de nieuwe wetgeving een “belangrijke stap was in de strijd tegen seksueel afwijkend gedrag, gezien de infiltratie van unieke gevallen die in tegenspraak zijn met islamitische en maatschappelijke waarden”.

 

Vóór het nieuwe amendement was homoseksualiteit legaal in Irak, hoewel veel LHBTQ-mensen in het land te maken kregen met bedreigingen, mishandeling en moord, terwijl wetten die ‘onbescheiden daden’ bestraffen door de autoriteiten waren gebruikt om hen aan te vallen.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.middleeasteye.net

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.