Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 16 januari 2024 @ 00:01 door Travelboy , 250 keer bekeken

De Slowaakse minister van Cultuur, de ultranationalist Martina Simkovicova, heeft aangekondigd dat ze zal stoppen met het financieren van verenigingen die de rechten van de LGBTI+-gemeenschap verdedigen, die zij heeft omschreven als ‘parasieten’.

 

“Saplinq en zijn soortgenoten zullen het geld van het ministerie van Cultuur niet opnieuw parasiteren. Onder mijn leiding zal ik dat niet toestaan”, zei de minister in een bericht op het Facebook-account van het ministerie.

 

Die vereniging omschreef de aanval van de minister als ‘walgelijk’.

 

“We zijn weerzinwekkend dat de minister publiekelijk een specifieke minderheid en een specifieke niet-gouvernementele organisatie aanvalt, waarmee de staatsautoriteiten tot nu toe geen enkel probleem hebben gehad”, reageerde zijn manager, Róbert Furiel.

 

De minister, een actrice en lid van de ultra-SNS-partij, die samen met de linkse populistische Smer regeert, verzekerde in haar video dat haar afdeling zal besparen op wat zij ‘opleidingsactiviteiten’ over LHBT-kwesties op scholen noemde.

 

Simkovicova verwees met name naar het Drag Workshop-festival dat in januari in de stad Kosice wordt gehouden en waaraan Saplinq deelneemt, dat in het verleden subsidies van 10.000 euro heeft ontvangen van het Ministerie van Cultuur en 25.000 euro van het Fonds ter ondersteuning van art.

 

De minister geeft aan dat deze bijeenkomst 336.000 euro heeft ontvangen van het ministerie van Onderwijs.

 

De regering gevormd door Smer, geschorst uit de Partij van Europese Socialisten, en de SNS hebben de financiering van milieu- en LGBTI+-organisaties in twijfel getrokken.

 

In oktober 2022 schoot een 19-jarige Slowaakse antisemiet en homofoob twee mannen dood en verwondde een serveerster in een van de weinige homobars in Bratislava, in wat de politie als een haatmisdaad beschouwde.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.infobae.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.