Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 29 maart 2024 @ 00:00 door Travelboy , 96 keer bekeken

Een non-binaire Arnhemmer klaagt de grootste gaysauna van Nederland aan bij het Europees Hof van de Rechten van de Mens. De reden? De sauna, Steamworks, biedt alleen tickets aan voor mannen en vrouwen ( ze hebben ook gemengde dagen), en de persoon identificeert zich als geen van beide. 

 

Daarom komt er nu een rechtszaak bij het Europees Hof, meldt AD. De kern van de klacht richt zich op twee punten: ten eerste het ontbreken van een ticketoptie voor non-binaire personen, en ten tweede het feit dat een non-binaire persoon bij aankoop van een ticket het hogere mannentarief moet betalen. Dit laatste wordt door de klager gezien als dubbele discriminatie, gezien de vraag waarom mannen meer zouden moeten betalen dan vrouwen.

 

Tijdens de zitting bij het College kwamen diverse vragen aan bod, waaronder de mogelijkheid of het individu naar een mannenavond had kunnen gaan, wat werd afgewezen met de verklaring "want ik ben geen man". Er bleek een poging tot onderling overleg te zijn geweest tussen de klager en de sauna-eigenaar, maar dit leidde niet tot een oplossing.

 

De sauna-eigenaar legde uit dat de verschillende tarieven bedoeld zijn om bezoekers met een kleiner budget tegemoet te komen. Hij merkte op dat er in het verleden wel een speciale avond met een non-binair tarief is georganiseerd, maar dat hier weinig animo voor was. Hij verzekerde ook dat zijn communicatie niet bedoeld was om te kwetsen, en bood zijn excuses aan voor eventuele misverstanden.

 

Het College voor de Rechten van de Mens heeft beide partijen aangemoedigd om samen tot een oplossing te komen, met een oproep tot wederzijds begrip en flexibiliteit. De uitspraak in deze zaak wordt over zes weken verwacht.

 

bron: www.nieuwrechts.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.