Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 28 april 2024 @ 00:02 door Travelboy , 44 keer bekeken

De organisatie achter de eerste Eindhoven Pride heeft ASML gestrikt als hoofdsponsor. De chipmachinefabrikant steunt daarmee het evenement dat aandacht vraagt voor meer acceptatie van de lhbti-gemeenschap.

 
Andere bedrijven die dit weekend de regenbooggemeenschap in de regio steunen zijn Philips, Rabobank en DHL. Ook lokale ondernemers als boekhandel Van Piere, Pullman Hotel en Café Thomas hebben hun steun toegezegd.

 

Inspirerend

 

“Het is inspirerend om te zien hoe maatschappelijke organisaties, politieke partijen en bedrijven zich verenigen om diversiteit en inclusie te vieren”, reageert Benjamin Ector, voorzitter van Eindhoven Pride en voorman van belangenvereniging COC in de stad.

 

Parade

 

Eindhoven Pride wordt gehouden in het weekend van 8 tot en met 10 juni. Tijdens dit weekend is er onder meer een festival, een parade en worden er aanvullende activiteiten georganiseerd. De parade op 8 juni is het hoogtepunt. Inmiddels hebben 34 organisaties aangegeven mee te willen lopen, zoals Dynamo, Gemeente Eindhoven, Fontys en de politie.

 

Vorig jaar was er al een generale voor het evenement. Toen werd er een Pride Walk gehouden, waaraan 1500 mensen deelnamen.

 

bron: https://studio040.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.