Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 12 januari 2024 @ 00:02 door Travelboy , 364 keer bekeken

De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador heeft dinsdag zijn excuses aangeboden voor het verkeerd benaderen van een transgendervertegenwoordiger van zijn politieke partij, nadat zijn opmerkingen aanleiding gaven tot kritiek van rechtengroepen.

 

De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador spreekt tijdens zijn dagelijkse persconferentie in Acapulco, Mexico op 20 december 2023. REUTERS/Daniel Becerril/File Photo Acquire Licensing Rights

 

Lopez Obrador had dit weekend een ontmoeting met Salma Luevano, een van de eerste transgenders die federaal parlementslid werd, maar een dag later noemde ze haar een ‘man verkleed als vrouw’ toen hem werd gevraagd waarom hij Luevano op een openbaar evenement begroette met een kus op de wang.

 

“Ik wil... mijn excuses aanbieden aan een collega die zich als vrouw identificeert”, zei de president op een dagelijkse persconferentie na een reactie op zijn opmerkingen op sociale media.

 

Verschillende leden van de LGBT+-gemeenschap in het land betuigden hun solidariteit met Luevano, die behoort tot de Morena-partij van Lopez Obrador, en eisten een publieke verontschuldiging van de president.

 

“Vandaag heeft president Lopez Obrador zijn excuses aangeboden omdat hij mij verkeerd heeft behandeld”, schreef de wetgever later op X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter.

 

“Deze verklaring is erg belangrijk, omdat het een gevecht zichtbaar maakt dat ons tientallen jaren heeft gekost. Ik ben een vrouw… en dat staat niet ter discussie”, voegde Luevano eraan toe.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.reuters.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.