Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 19 februari 2024 @ 01:18 door Travelboy , 318 keer bekeken

Orlando Cruz wilde het grote geheim dat hij jarenlang met zich meedroeg niet langer voor zichzelf houden. Gisteren verklaarde de profbokser uit het Caribische Puerto Rico in een interview met persbureau AP dat hij homo is en dat hij daar trots op is.

 

Orlando Cruz (rechts)
     

    Cruz, actief bij de vedergewichten, is de eerste nog actieve profbokser die openlijk voor zijn seksuele geaardheid uit durft te komen. Onder veel mannelijke sporters is homoseksualiteit, ook in Nederland, nog een groot taboe.



    Cruz vertelde tegen AP dat hij opgelucht is nu het openbaar is gemaakt, maar dat hij lang heeft getwijfeld. 'Ik heb me fysiek en mentaal sterk genoeg ontwikkeld om nu deze grote stap in mijn leven te nemen', aldus Cruz. 'Ik heb het jarenlang verborgen gehouden omdat ik weet dat niet iedereen er in deze machowereld goed op zal reageren.'



    Over twee weken staat een belangrijk gevecht voor de 31-jarige Cruz op het programma, Dan staat hij tegenover de Mexicaan Jorge Pazos voor de Zuid-Amerikaanse WBO-titel. Cruz staat vierde op de wereldranglijst van de WBO.

     

    bron: www.destentor.nl



    Reacties

    Er zijn nog geen reacties geplaatst.

    Plaats een reactie

    Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.